Kategorier
Artikel Debatoplæg

PL – Runde 13

Villa Park skulle hjemmeholdet op mod United, og den kamp så på forhånd ud til at blive en ganske overkommelig affære for United, da Villa sandt for dyden ikke har virket som en specielt skræmmende modstander indtil videre. Det var da også udeholdet der dominerede i kampens start, men som  minutterne skred frem arbejdede Villa sig mere og mere ind i kampen. Første halvleg blev derfor en ganske lige affære og bortset fra en kæmpechance til Berbatov, var det ikke den mest ophidsende halvleg jeg har været vidne til i år. Fra 2. halvlegs start kom Villa blæsende og lagde et effektivt og tungt tryk på United, der ikke rigtigt havde noget at svare igen med. Der skulle to skud på træværket til før det endelig lykkedes for Villa at bringe sig på 1-0 på straffe ved Ashley Young, og blot 5 minutter senere kunne Marc Albrighton gøre det til 2-0 efter et flot gennemspillet angreb. Med et kvarter igen og mod et uhyggeligt tamt United-hold, tænke Villa at de nok godt kunne trække sig helt tilbage på banen, og som alle ved er det nok det eneste man ikke skal gøre mod United – uagtet hvor dårligt de end måtte spille. Der gik da heller ikke lang tid før Macheda fik reduceret til 1-2 og kort tid efter kunne Vidic heade bolden i mål til 2-2 efter forarbejde fra en ellers anonym Nani. Et bedre United-hold ville uden tvivl også ha’ scoret til 3-2 men United i år er ikke hvad de var tidligere og derfor sluttede kampen uafgjort. United er nu ubesejret i 12 PL-kampe, men de mange uafgjorte resultater er bestemt ingen fordel i mesterskabskampen og kan koste dyrt når sæsonen for alvor spidser til.

Hjemme på White Hart Lane var Tottenham for alvor i målhumør mod Blackburn, der bestemt har set bedre ud defensivt end de gjorde denne lørdag eftermiddag. Gareth Bale indledte målscoringen efter et kvarters spil og kort før pausen kunne Pavlyuchenko øge til 2-0 og dermed gøre skaden god igen efter han tidligere i halvlegen havde brændt et straffe. Peter Crouch var næste mand på måltavlen før Bale med sin anden scoring gjorde til 4-0 for Spurs. Så var det som om Tottenham stoppede med at spille og derfor kunne Nelsen og Givet reducere til 2-4, der også blev slutresultatet. En smule oprejsning for Tottenham, der på det seneste har været noget svingende i deres præstationer mens Blackburn med nederlaget rykkede tættere mod den absolutte bund i England.

I den sene eftermiddagskamp havde Stoke hjemmebanefordel mod Liverpool, der efter søndagens sejr mod Chelsea var kommet ned på jorden igen med 1-1 ude mod Wigan i midtugen. Liverpool kom endnu mere ned på jorden mod Stoke, der med simple midler simpelthen var bedre end Liverpool på stort set alle pladser. Jeg skal ikke tage noget fra Stoke, men det Liverpool præsterede var noget af det ringeste jeg har oplevet i mange år og er kun med til at lægge et endnu større pres på Hodgson, der efterhånden må sidde på et af de varmeste sæder i England. Stoke vandt helt fortjent med 2-0 og var på alle måder Liverpool overlegne. Jeg er stadig i delvist chok over den ringe præstation, der bør få en eller anden form for konsekvens og her tænker jeg lige så meget på spillernes indsats, der simpelthen var fornærmende ringe. Stoke passerede med sejren Liverpool i tabellen og indtager nu 10. pladsen mens Liverpool er nummer 11.

City spillede hjemme lidt overraskende 0-0 mod Birmingham, Wigan slog WBA med 1-0, Wolverhampton tabte hjemme 2-3 til Bolton, Newcastle og Fulham spillede 0-0 og det samme gjorde West Ham og Blackpool.

Goodison Park styrede Arsenal fuldstændigt begivenhederne og kom uden at bruge alt for mange kræfter på 2-0 mod et Everton-hold, der ikke virkede rigtigt klar til kampen. Everton vågnede dog op et lille kvarter før tid og lagde et gigantisk pres på Arsenal, der gjorde alt hvad de kunne for at stå imod og selv om Everton var tæt på skulle vi helt hen mod slutfløjtet før Cahill fik reduceret til 1-2. Der var dog ikke flere mål i den kamp, og med sejren rykker Arsenal op på 2. pladsen i PL efter en ganske fin sæsonstart. Bendtner var ikke med grundet en skade, men lige nu ser de nu heller ikke ud til at mangle ham alt for meget i startopstillingen.

Rundens sidste kamp lignede en en sikker hjemmesejr til føreholdet Chelsea mod Sunderland, for hjemme på Stamford Bridge er det meget sjældent holdet sætter point til. Da der samtidig ikke var scoret mod dem på The Bridge inden dagens kamp var ikke med til at gøre favoritværdigheden mindre. Det bekymrede dog ikke Sunderland synderligt, for de var ganske godt med i kampen og man fornemmede at Chelsea var til at tale med denne søndag eftermiddag. Onuoha bragte gæsterne fortjent foran 1-0 og så forventede man et Chelsea-pres som altid men det blev ikke rigtigt til noget. I stedet kunne Gyan gøre det til 2-0 og kort før tid gjorde Welbeck det til 3-0 og den totale ydmygelse af Chelsea var en realitet. Det er det største nederlag Chelsea har lidt hjemme siden 0-3 mod United i 2002, og resultatet må siges at være en af de største sensationer i PL i mange år. Chelsea holder dog fast i 1. pladsen med 2 point ned til Arsenal og 3 point ned til United.

Lørdag morgen drager jeg til Liverpool og ser hjemmekampen mod West Ham så mon ikke der kommer et indlæg om denne kamp samt stemningen i Liverpool når jeg kommer hjem:-)