Kategorier
Artikel

Premier League, Runde 4

Efter landskampspausen var det igen tid til at Premier League kom igang, men ugen op til hele denne runde var domineret af overskrifter, der ikke ligefrem havde med selve fodboldspillet at gøre. Det var til gengæld en fodboldspiller, der var i fokus, nemlig Wayne Rooney, der kom hele mediemøllen igennem efter at have været sin kone utro med en (måske flere?) prostituerede sidste år, da konen var gravid. Utilgiveligt mener mange, men spørgsmålet er om det ikke er konen, der skal afgøre det – det er jo ikke fordi at Rooney har været ude at spise med manageren for et andet hold. Personligt er jeg ligeglad med hvad spillerne render og laver i deres fritid, sålænge det ikke har indflydelse på fodboldspillet.

Sir Alex Ferguson valgte at spare Rooney turen til sin gamle hjemmebane, Goodison Park, da han ville skåne Rooney for Everton-supporternes tilråb – eller, det er ihvertfald den officielle historie fra Manchester Uniteds PR-departement. Det ligner dog Ferguson rigtig dårligt, hvilket Beckham og Keane kan skrive under på, og min teori er at Rooney ganske enkelt blev droppet pga. hans opførsel. Det lignede da også længe at det ikke var det store problem, for selvom United kom bagud 1-0 sidst i første halvleg, så sørgede Fletcher, Vidic og Berbatov for at United gik ind i overtiden med en 3-1 føring. Som det så lykkedes United at smide væk, da Cahill og Arteta begge fik scoret i de døende minutter. Ganske enkelt ikke godt nok, hvis man vil kæmpe med om mesterskabet, og jeg gad godt se hvordan Ferguson har råbt op i omklædningsrummet efter kampen. Den iltre skotte må dog også tage en del af ansvaret på sine skuldre, for den ene udskiftning han foretog gav ikke den store mening (Ji-Sung Park på banen istedet for Evra). Selvom det nok var et ok resultat set på spil og chancer, så kan Everton-manager, David Moyes, dog godt lige takke Tim Howard en ekstra gang, for han leverede flere gode redninger, især en fodparade efter et Paul Scholes-skud var i absolut verdensklasse. Eneste lyspunkt for United-fans var Berbatovs indsats, der absolut var godkendt og målet var høj, høj klasse, omend Sylvain Distin ikke ligefrem så hurtig ud i situationen.

Chelsea var på besøg hos Lars Jakobsen og de andre West Ham-spillere, og som forventet så havde de blå London-drenge ikke de store problemer med at besejre deres tidligere manager, Avram Grant. Slutresultatet på Upton Park blev 1-3, og overraskende nok var hverken Drogba eller Malouda iblandt målscorerne, men Essien fik sat to ind og det sidste stod Kalou for. West Ham kan trøste sig med at de er det første hold, der har formået at få bolden i nettet mod Chelsea, som nu har en imponerende målscore på 17-1 efter blot fire runder.

I den anden ende af London tog Arsenal imod Bolton, som de traditionelt set har haft det lidt svært imod, hvilket ofte har fået Arsene Wenger til at brokke sig over Boltons fysiske spil, men lørdagens kamp voldte ikke The Gunners de store problemer, selvom de måtte stille uden en af sæsonens store profiler, Theo Walcott, der – surprise surprise – er blevet skadet. Hvis Arsenal vil være med i kampen om mesterskabet er der to ting, de skal rette op på: målmandsposten og den medicinske stab! Arsenals spillere er utroligt skrøbelige, og det kan ikke være sort uheld og tilfælde at spillerne konstant bliver skadede; Van Persie er netop også blevet skadet, og også her er der tale om flere måneder på sidelinien. Tilbage til kampen, som Arsenal førte 2-1 allerede inden Boltons stærke forsvarsspiller, Gary Cahill, blev vist ud, og derefter fik Arsenal scoret yderligere to gange.

Det var de dårlige nyheder set med United-brillerne, nu til de lidt mere opmuntrende..

The City of Manchester stadion tog de lyseblå fra Manchester imod Sam Allardyces Blackburn, og kun et mål fra Patrick Vieira sørgede for at Blackburn ikke kom fra Manchester med alle tre point. 1-1 på hjemmebane mod et midterhold er ikke mesterskabsklasse, og det virker ikke som om Mancini har fået puslespillet til at falde på plads endnu, men der er naturligvis også en del brikker at rykke rundt på – det hjælper ikke at Balotelli allerede er småskadet, og at der under en måned efter han er ankommet, igen er snak om at han gerne vil til AC Milan. This is how it feels to be City! Da selvsamme Balotelli kort efter sin ankomst til England var involveret i et mindre trafikuheld, og politiet fandt £5.000 på ham og spurgte hvorfor han havde alle de kontanter (sort, ung mand, der snakker dårligt engelsk og kører i en Audi RS8 bringer åbenbart det dårligste frem i de engelske betjente), svarede Balotelli blot “Because I’m rich“. Blackburns mål opstod iøvrigt efter en kæmpe brøler i Citys forsvar, hvor Englands nye førstekeeper, Joe Hart, og Kolo Toure ikke kunne finde ud af at snakke sammen, hvilket fik især målmanden til at ligne en klovn.

Endnu en af bejlerne til toppen, Tottenham, skuffede også med sølle 1-1 på udebane mod West Bromwich. Det helt store samtaleemne op til kampen var Harry Redknapps beslutning om at gøre William Gallas til anfører for holdet, og det ligner da også en beslutning der må være blevet taget under heftig indflydelse af både alkohol og stoffer! Ikke nok med at manden både har spillet i Chelsea og Arsenal, så er der også tale om en mand, der endte med at blive frataget anførerbindet i Arsenal, efter at han sad og surmulede på banen i en kamp mod Birmingham.

Blackpool var på besøg hos Newcastle, og oprykkerkampen endte overraskende nok med et nederlag til hjemmeholdet på 0-2. Stort set alle eksperter og medier har for længst udråbt Blackpool til sikre nedrykkere, men efter fire runder ligger de altså på 4.pladsen! Imponerende selvom det er meget tidligt på sæsonen.

Sunderland fik fuld valuta for pengene da de købte Ghanas VM-helt, Asamoah Gyan, for i udekampen mod Wigan kom han på måltavlen i sin debut, og det lignede længe at det var nok til at tage 3 point med hjem til det nordlige England, men i det 87.minut udnyttede Wigan omsider det overtal, de havde været i siden Lee Cattermole modtog sit andet gule kort allerede i det 23.minut, og dermed endte kampen 1-1.

Wolverhampton var på besøg på Craven Cottage hos Fulham, og det lignede længe at holdene skulle dele i porten med en 1-1’er, men i det 90.minut dukkede Fulhams Moussa Dembele op og scorede sit og Fulhams andet mål, og dermed fik hjemmeholdet alle tre point. Wolves manager, Mick McCarthy, burde måske kigge på sit holds disciplin, for ikke mindre end syv gule kort blev det til for de gul-klædte, hvoraf to blev vekslet til et rødt – iøvrigt i det 90.minut, hvilket førte til det frispark Fulham scorede det afgørende mål på. Sejren blev dog overskygget af en skade til Bobby Zamora, der har vist sig at være en brækket ankel, og dermed må Fulham undvære angriberen i næsten to måneder.

Søndagens enlige kamp foregik i Birmingham, hvor Liverpool var på besøg. Christian Poulsen spillede hele kampen imens Daniel Agger startede på bænken, hvorfra han kunne se sin keeper, Pepe Reina, redde lidt af det ry han har brugt de første kampe af sæsonen på at smide væk, for Liverpools keeper var ude i to helt fantastiske redninger, der ganske enkelt var ren verdensklasse! Paul Konchesky, som Roy Hodgson har hentet i sin gamle klub, Fulham, fik 78 minutter på banen, hvorefter han blev afløst af Agger, men lige lidt hjalp det, for kampen endte som den startede, nemlig 0-0. For Liverpool var det nok ikke den optakt de havde håbet på inden deres utroligt spændende Europa League-kamp mod Steaua i den kommende uge…  Der var dog lidt positivt at hente efter kampen, hvor flere spillere var henne og give dommer Mark Halsey et “velkommen tilbage”-kram, efter at han har været ude af spillet i et godt stykke tid med alvorlig kræftsygdom.

Næste runde byder på Englands største fodboldkamp, Manchester United mod Liverpool, og hvis den kamp får en taber ser det allerede nu sort ud for vedkommende, da det ikke ligefrem ligner at Carlo Ancelottis tropper har tænkt sig at slappe af – og i år kan man ikke engang klynge sig til håbet om at de begynder at tabe til African Nations Cup.

GAME ON!

5 kommentarer til “Premier League, Runde 4”

Glimrende! Af ren og skær interesse – hvornår er det sidst sket at United har lukket to mål ind i overtiden og dermed sat point til?

Ærlig talt, så kan jeg ikke huske hvornår det sidst er sket! Jeg ved bare at det føltes som et slag direkte i bollerne med en golfkølle ført af Craig Bellamy!

Lidt detektiv-arbejde har dog ført mig frem til at United i december 2000 førte 3-1 over Charlton, hvor kampen endte 3-3 efter scoringer i det 79. og 85. minut af hhv. Bartlett og Robinson. Det er sidste gang de havde smidt en to-måls føring væk i PL inden kampen mod Everton.

Takker – jeg kunne simpelthen ikke finde et lignende fortilfælde og din research viser jo også at det nok ikke er sket på samme måde som i lørdags.

Mod Coventry i december 1997 scorede Coventry til 2-2 og 3-2 i indenfor de sidste 5 minutter. Der startede derouten så småt, der forærede Arsenal et ufortjent mesterskab.

Andet drenge? 🙂

Lukket for kommentarer.