Kategorier
Artikel

Serie A – 8. runde

Med 8. runde vel overstået er det med en smule overraskelse man betragter tabellen. Alene på 1. pladsen finder man nemlig den detroniserede storklub Lazio. Med 6 sejre af 8 mulige er de klart en af sæsonens hidtil største overraskelser. Efter en række yderst svære sæsoner hvor tidligere tiders uforsvarlige økonomiske dispositioner har slæbt tunge skygger, ligner det at den tidligere Napoli boss, Edy Reja, har fået styr på tropperne. Succesen skyldes ikke mindst også tilgangen af Hernanes. Det var lidt af en kanin som ejer Claudio Lotito hev op af hatten da han kunne præsentere den ombejlede brasilianer. De fleste havde nok spået at han skulle trække i trøjen hos en af de store klubber. 2 sæsontræffere er det blevet til, men det er som omdrejningspunkt på midten at han har gjort en forskel. Edy Reja har dog væbnet sig med en god portion realisme, og i løbet af ugen udtalt at han ikke forventer at Lazio holder dén placering helt til maj.

Og apropos overraskelser, så var der nok heller ikke mange der havde ventet at se oprykkerne fra Chievo på en 4. plads. Nuvel, som sagt har vi kun været igennem 8 runder, men overraskende ikke desto mindre. Søndag blev det til en 2-1 sejr hjemme mod den anden oprykker fra Cesena.

Inter ligner omvendt et hold der har svært ved at finde de gode takter fra sidste sæson, hvor det som bekendt blev til både Scudetto og CL trofæ. Som sådan ikke noget man bør ryste alt for meget på hånden af i klubben. Med en ny mand ved roret kan det tage lidt tid af finde konceptet. Status er en øjeblikkelig 3. plads – 4 point efter Lazio og 2 efter Milan. Weekenden bød på et skuffende 1-1 resultat hjemme på Giuseppe Meazza mod Sampdoria. Inter skulle endda helt frem til det 79. minut før Eto’o (igen igen) reddede Inter. Men bag facaderne fornemmer man at der ulmer lidt uro. Rafa Benitez har allerede været ude og brokke sig over truppen og har raget uklar med en af sidste sæsons store profiler, Diego Milito.

En af de andre forhåndskandidater til mesterskabet, Juventus, havde heller ikke den bedste weekend. Et 0-0 resultat hjemme mod bundholdet fra Bologna var ikke det lige det der var sat næsen op efter. Den skuffelse var ikke mindre af at Iaquinta brændte fra 11 meter pletten. I situationen der førte til straffesparket havde den nye stjerne i Torino, Krasic, ladet sig falde og tv-billeder har senere vist at der ikke var kontakt med forsvareren. Den situation er nu indbragt for disciplinærudvalget og det ventes at han modtager en 2-spilledages karantæne. I så fald vil han misse næste lørdags storkamp på San Siro mod Milan. Og for at gøre ondt værre så måtte Amauri udgå med en skade midt i 1. halvleg og ventes ude i ca. 2 uger.

Netop Milan rundede 8. spillerunde af med traditionsopgøret mod NapoliSan Paolo. Milan havde ikke vundet på banen siden januar ’98 men en del af forklaringen på det skal selvfølgelig findes i hjemmeholdets deroute til Serie C. Efter 22 minutter bragte Robinho Milan på 1-0. Hjemmeholdets Michele Pazienza valgte så at tage med hænder 2 gange inden for et kvarter og et gult kort i begge situationer betød marchordre. I 2. halvleg bragte Zlatan Milan på 2-0 på et oplæg fra reserven Massimo Oddo. Efter lidt klodset Milan-forsvarsspil bragte Lavezzi lidt spænding tilbage i kampen. Men da der blev fløjtet af efter 5 minutters overtid stod der stadig 1-2 på tavlen. Et resultat der bringer Milan op på 2. pladsen.

Spaltepladsen om Milan har i ugens løb primært drejet sig om Allegris annoncerede ‘revolution’. Dén går primært ud på at skabe en bedre defensiv balance på holdet. Noget som i den grad kunne ses manglede i Madrid i tirsdags hvor man var heldig ikke at blive sendt hjem med 4-0 eller 5-0. Den første udmelding var at Seedorf og Ronaldinho ikke længere skulle spille samtidig. Førstnævnte har ved flere lejligheder været brugt i en position på en flad 3-mands midtbane, hvilket skabte for lidt tyngde bagude. Det betyder i første omgang mere spilletid til Kevin ‘the ghetto kid’ Prince Boateng – hvilket også var resultatet i aftenens kamp. Og det lignede af ‘forsøget’ lykkedes. Det var i hvert fald et markant mere dynamisk Milan hold man så. Det kunne også nemt være begyndelsen på enden for Ronaldinho, der har kontraktudløb til sommer og ikke ønsker at forlænge, da det betyder en markant lønnedgang.

Andetsteds noteres det at Roma stadig har problemer. I den tidlige søndagskamp blev det således kun til 1 point via 0-0 ude mod rækkens bundprop Parma. Sidste års sølvvindere må se sig henvist til en 14. plads med 10 point op til bysbørnene fra Lazio. Ranieri kandiderer helt klart til sæsonens første trænerfyring. Tidligere Milan træner og spiller Leonardo nævnes som et bud på en ny mand i sædet.

Hjemme i Firenze fik kriseramte Fiorentina sæsonens kun 2. sejr, hvor Bari blev besejret med 2-1. Dog må det antages at Mihajlovic stadig ikke sidder helt sikkert i sædet. Carlos Dunga nævnes bl.a. som en mulig afløser.

8. runde havde derudover ikke de store overraskelser at byde på. Generelt noterer jeg mig, og glæder mig i øvrigt over, at ligaen ser forholdsvis lige ud.

2 kommentarer til “Serie A – 8. runde”

Super referat af runden.
Som Milan mand bliver det ikke meget bedre:-) vinder vi på lørdag over Juventus så begynder jeg at tro på Scudettoen i år, for som du rigtigt skriver så er det som om Inter mangler de sidste 5% i år – samtidigt viser Milans sejr i Napoli at vi mener det seriøst i år, for det er altid de kampe som Milan plejede at smide point i – så at vi begynder at vinde de udekampe nu giver mig virkeligt håb om en førsteplads i år.

De første 7 runder der fik jeg ret omkring Seedorf og at han skulle spille, men efter igår kommer du nok til at få håneretten lidt igen for Seedorf bliver ikke fast særligt meget mere efter igår. Dog giver jeg dig stadig ikke ret omkring Flamini og mit postulat er stadig at han at ryger senest til sommer.
Ronaldinho er færdig i Milan, ved godt vi ikke skal bygge det på 1 kamp, men efter Allegri`s seneste udmeldinger så vil han ikke spille med 3 på toppen mere og med Pato og Ibra som selvskrevet så kan det blive svært at finde plads til Ronaldinho.

Det bedste igår var dog Massimo Oddos genfødsel på den store scene, en sand fornøjelse at se den gamle verdensklasse back spille så godt som han gjorde og samtidigt fik han 2 asisst på sin kappe(han bliver svær at se uden om i de fremtidige kampe og Zambrotta skal seriøst overveje om ikke han skal tilbage på venstre back også se om han kan slå Antoninni af!!
Ved godt at dette blev meget Milan, men efter vores pinlige indsats med 4 angribere på Bernabeu så var det dejligt at se os igår og jeg glæder mig virkeligt til returen mod Real Madrid.

@Martin:
Lad os kalde den 1-1 🙂 Flamini bliver endnu engang rotationsspiller. Dog vil jeg sige at Allegri vil spille med 3 fremme – som han også gjorde igår. Det han derimod ikke vil er at spille med en type som Seedorf bagved. Der tror jeg at Boateng har spillet sig ind på en startplads og så må vi forvente at Ambro tager den anden når han er retur. Pirlo ser jeg dog stadig som selvskrevet.

En ting man også ser når Dinho ikke er med er at Pirlo træder meget mere i krarakter. Ronaldinho er ret glad for at komme helt dybt i banen og hente bolden og det tager lidt maden ud af munden på Pirlo. 2 playmakers har sjældent været nogen sund konstallation.

Dertil kommer at man jo i Robinho har en type a la Pato. Hurtig, udfordrende og med et godt skud.

Jeg har ligeledes hæftet mig ved det politiske spil. Allegris udmelding om at man ikke ville spille med 4 så offensive spillere (Ibra, Pato, Dinho og Seedorf), var ikke gået hvis han havde heddet Leonardo. Allegri er Gallianis mand og det tyder på at Berlusconi har accepteret en lidt anden type fodbold. Stod det til ham havde træneren heddet van Basten. Netop hans (utidige) indblanding har i mine øjne i mange år været klubbens største hæmsko. Han var helt sikkert årsagen til at Carletto forlod klubben, hvilket er en af de største tab (sammen med Kaká) vi har lidt i mange år. Og hvis Dinho ryger til januar vil det være et endegyldigt bevis på at Berlusconi er trådt et skridt tilbage. I hvert fald hvad angår spillet på banen.

Jeg glemte dog en ting fra weekenden. Coutinhos (Inter) optræden som meget vel kunne være en ny stjernes fødsel. En spiller meget lig Kaká som vi helt sikkert kommer til at se meget mere til i de kommende år. Der er bare lige det problem at han spiller i den forkerte ende af byen….

Lukket for kommentarer.