Kategorier
Artikel Debatoplæg Video

Efterspillet af Thierry Henry-sagen

henry

Onsdagens kvalifikationskamp mellem Frankrig og Irland behøver jeg vist ikke fortælle særlig meget om, for alle fodboldfans har efterhånden set hvordan Thierry Henry lavede det man i basketball kalder “ført bold”, hvilket førte til det afgørende mål. Næ, det der er interessant i sagen er al det postyr det har medført, og alle de sjove kommentarer og konspirationsteorier der er kommet frem.

Først og fremmest er der jo Henry selv, der vel ikke kunne andet end at indrømme at han havde brugt hånden, men hans udtalelse om at

Når noget kan udnyttes, skal det udnyttes. (frit oversat)

er vel interessant alligevel, eftersom han sætter ord på noget, som jeg gætter på, at 95% af alle fodboldspillere tænker og handler udfra. En teori jeg synes bliver bekræftet ved at ingen af de irske spillere har bebrejdet skurken (Henry), men derimod har kastet deres vrede på dommeren og systemet (FIFA). Hvordan Richard Dunne kunne sidde tilforladeligt og snakke med Henry lige efter kampen forstår jeg overhovedet ikke. Og der er mit helt store idol, Eric Cantona, helt enig med mig:

Hvis jeg havde været irer, havde han ikke overlevet tre sekunder. (frit oversat)

Så har vi Frankrigs kuleskøre træner, Raymond Domenech, der ikke kan forstå at nogen er sure på Frankrig, da det er dommeren, der har begået en fejl, ikke dem. Ok, så kan vi så konkludere at det er ok at snyde, bare man ikke bliver taget. Fair nok Domenech, har du ikke nogle stjernetegn du skal analysere?

Men nu bliver det sjovt! FIFA nægtede naturligvis Irland en omkamp, hvilket da også været helt latterligt og sat en farlig præcedens for fremtiden, men da det blev officielt, turde Thierry Henry godt stå frem og sige at

En omkamp ville være mest fair. (frit oversat)

Henry brillierer ikke ligefrem med den udtalelse, og så synes jeg at der er lidt mere realitetssans (for ikke at nævne humor), når Patrice Evra udtaler følgende:

Omkampen er jeg klar til at spille til enhver tid. På en Playstation. (frit oversat)

Irerne har heller ikke ligefrem været sparsomme med citater, og jeg synes især at Damien Duff fortjener at blive nævnt for sin konspirationsteori – som der meget vel kan være noget om:

Tror jeg det er en konspiration? Helt sikkert. FIFA vil have Frankrig med til VM, og det her lyder måske tosset, men de vil især have hold med, der er sponseret af Adidas. Adidas er sponsor for VM, de er sponsor for Frankrig. Michel Platini har også en hel del indflydelse. (frit oversat)

En irer, der overhovedet ikke har ondt af Irland er Roy Keane, som ved en pressekonference ikke lagde skjul på sit evige had til det irske fodboldforbund, men som samtidig fik sagt nogle ret fornuftige ting – videoklippet bliver iøvrigt ikke dårligere af at en journalists mobiltelefon begynder at ringe midt i det hele…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IMHwCbbG6WY[/youtube]

Efter hændelser som denne kommer den sædvanlige debat op, om hvorvidt dommerne skal bruge videoklip ved tvivls-situationer, og der er både fordele og ulemper ved det, men hvis det betyder at man ikke får underholdende citater og videoklip, som ovenstående, så er jeg ret sikker på at jeg helst vil undvære …

2 kommentarer til “Efterspillet af Thierry Henry-sagen”

Hehe – storslået – både Kim’s skriv og Mattias’s indlæg. Jeg er mest til Duff teorien – det er lige i min boldgade:-)

Skriv et svar