Kategorier
Debatoplæg

Verdens bedste spiller

Det er ved at være den tid på året, hvor FIFA skal uddele prisen til verdens bedste fodboldspiller. Personligt har jeg i lang tid haft svært ved at tage prisen seriøst, da vægten som regel lægges på offensive spillere, men af de priser, der rent faktisk er, så er det dog den hvor jeg oftest er enig i valget af vinderen. Det var jeg da også sidste år, da Cristiano Ronaldo løb med hæderen.

ronaldo

Noget der altid kan vække lidt opsigt er listen over de nominerede, og i år synes jeg da også at der er flere, hvor man tænker “Really? Hvorfor fanden dog det?“. Tilsvarende kan man naturligvis også tænke “Hvor fanden er XXX?“.

Listen over de nominerede i år er:

 • Michael Ballack (Chelsea, Tyskland)
 • Gianluigi Buffon (Juventus, Italien)
 • Iker Casillas (Real Madrid, Spanien)
 • Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugal)
 • Diego (Juventus, Brasilien)
 • Didier Drogba (Chelsea, Elfenbenskysten)
 • Mikael Essien (Chelsea, Ghana)
 • Samuel Eto’o (Inter, Cameroun)
 • Steven Gerrard (Liverpool, England)
 • Thierry Henry (Barcelona, Frankrig)
 • Zlatan Ibrahimovic (Barcelona, Sverige)
 • Andres Iniesta (Barcelona, Spanien)
 • Kaka (Real Madrid, Brasilien)
 • Frank Lampard (Chelsea, England)
 • Luis Fabiano (Sevilla, Brasilien)
 • Lionel Messi (Barcelona, Argentina)
 • Carlos Puyol (Barcelona, Spanien)
 • Franck Ribery (Bayern München, Frankrig)
 • Wayne Rooney (Manchester United, England)
 • John Terry (Chelsea, England)
 • Fernando Torres (Liverpool, Spanien)
 • David Villa (Valencia, Spanien)
 • Xavi (Barcelona, Spanien)

Ganske forudsigeligt så dominerer de regerende Champions League-vindere, Barcelona, listen. Hvem på den liste burde ikke være der, og hvem burde have været med istedet?

Personligt mener jeg ikke at hverken Michael Ballack eller John Terry havde gode sæsoner sidste år, og såvidt jeg husker (jeg ser ikke vildt meget tysk tv) så var Franck Ribery ret skadet og spillede vist ikke helt vildt meget? Havde spillere som Buffon og Fabiano virkelig så gode sæsoner at de bør være med i opløbet om en af de fineste individuelle priser man kan få indenfor fodbold? Steven Gerrards nominering synes jeg også er lidt tynd, da Xabi Alonso var Liverpools klart bedste midtbanespiller sidste sæson (min mening).

Som United-fan så er det svært at forstå at ingen af de to midterforsvarere er på listen – Nemanja Vidic spillede godt gennem det meste af sæsonen, men hans uheldige udfald var desværre i tre ret store kampe, nemlig de to opgør mod Liverpool (han blev smidt ud i begge) og i Champions League-finalen mod Barcelona. Surt. Rio Ferdinand var rigtig, rigtig god sidste år, men havde en skadesperiode på 10-12 kampe, og det kan måske også være årsagen til at han ikke er med. (Ronaldo er naturligvis nomineret for de bedrifter han udførte i Uniteds røde trøje, men det tæller vist ikke)

Kunne man eventuelt argumentere for at en Pato skulle være nomineret? Såvidt jeg kan forstå, så var han ret afgørende for AC Milan sidste år, og han sluttede da også som klubbens topscorer.

Under alle omstændigheder så er jeg ikke i tvivl om at enten Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi løber med titlen, og sidstnævnte er nok svag favorit eftersom at Barcelona vandt Champions League.

Hvem mener du burde være nomineret? Og hvem hører slet ikke til i det selskab?

En kommentar til “Verdens bedste spiller”

Det er da en helt mærkelig liste syntes jeg. Jeg er faktisk meget enig i dine betragtninger om hvem, der ikke bør være på den liste, men må også undre mig over Diego, Puyol og Henry, der på baggrund af sidste sæson vel ikke ligefrem kandiderer helt åbenlyst til titlen?

Jeg mener faktisk at Iniesta er den mest oplagte kandidat men regner ikke med han vinder. Han er min favorit fordi hans betydning for Barcelona i forhold til sidste sæson var altafgørende, og selv om han nærmest er for selvudslettende til at vinde titlen mener jeg stadig at det vil være fortjent hvis han kan hive den hjem.

Skriv et svar