Det danske landshold 2012

Efter det danske landsholds jammerlige indsats under dette sommers VM-turnering i Sydafrika og Morten Olsens bebudede afgang i 2012, besluttede Fodboldlogen sig for at sætte sig ned og gætte på det danske landsholds sammensætning til første kamp i 2012/2013-sæsonen.

Trænerposten
Først og fremmest er der trænerposten; der herskede ingen tvivl blandt medlemmerne om at DBU’s (og måske det danske folks) ønsketræner hedder Michael Laudrup, men samtidig er logens medlemmer også ret sikre på at Laudrup ikke selv ønsker posten allerede i 2012. DBU’s andetvalg hedder ifølge Fodboldlogen Frank Arnesen, omend der var livlig diskussion omkring gode, gamle Frankie-boy, idet han aldrig tidligere har stået i spidsen for noget hold.

Hvis man kigger på den hjemlige liga, så er der to trænernavne, der potentielt kunne blive udpeget til at stå i spidsen for nationalmandskabet: Morten Wieghorst og Troels Bech. Wieghorst er populær og har udrettet nogle gode ting med FC Nordsjælland, men er stadig meget ny i faget. Troels Bech er taktisk stærk, omend det kniber noget med mandskabsbehandlingen, men man kan spørge sig selv om det er en vigtig parameter for et hold, der ikke har deres daglige gang sammen.

Sidst men ikke mindst, så kan det ende med at DBU gør, som de har gjort flere gange før: vælger en udlænding.

Logens medlemmer hælder mest til at det bliver Frank Arnesen (som vi også mener Morten Olsen vil anbefale) eller en udlænding. Laudrup tror vi siger nej tak til tilbuddet, imens både Wieghorst og Bech vil blive vejet, men fundet for lette.

Start-11’eren
Logen besluttede sig for at sætte en start-11’er, og der blev nævnt en hel stribe navne. Der var bl.a. spekulation om Agger overhovedet er i stand til at spille fodbold om to år, når man kigger på hans skadeshistorik – det er ikke utænkeligt at han risikerer at blive fodbold-invalid eller beslutter sig for at stoppe sin landsholdskarriere for at fokusere på klubfodbold. En anden overvejelse er at den nye landstræner nok ikke vil skifte hele holdet, og derfor vil det nye hold også bære stor præg af Morten Olsens præferencer. Slutteligt er der ingen tvivl om at DBU vil sætte som betingelse, overfor en ny træner, at spilkonceptet og formationen forbliver den samme, eftersom al deres ungdomsarbejde spiller på samme måde.

På målmandsposten var der stort set ingen tvivl: Lindegaard har grebet chancen og bør være 1.målmand fremover. Thomas Sørensen, tror vi, fravælger landsholdet, når han ikke længere er 1.valg, så reservekeeperen vil fortsat være Stephan Andersen.

Midterforsvaret var et af de steder, hvor logen diskuterede nye navne – der var bl.a. tale om Frederik Sørensen, der lige nu får masser af spilletid for Juventus og viser kæmpe potentiale, imens også Mathias Zanka Jørgensen blev nævnt efter et rigtig flot efterår med FCK i både Superligaen og Champions League.

Logen hælder egentlig mest til at Michael Jakobsen får chancen på venstre back, men vi tror også at Morten Olsen vil blive ved med at bruge Simon Poulsen, og derfor vil den nye landstræner fortsætte i samme spor. På højre back tror vi Lars Jakobsen siger farvel og tak efter EM2012 (hvis Danmark altså kvalificerer sig), og derfor skal der findes en ny – det blev så Daniel Wass, men navne som Christian Sivebæk og Johnny Thomsen blev også bragt op.

I modsætning til Morten Olsen tror vi godt på at der er plads til både Kvist og Poulsen på den centrale midtbane, imens reserverne til de to pladser kan blive Nicki Zimling og Mike Jensen.

På de to fløje er der snak om navne som Kahlenberg, Krohn-Dehli, Vingaard, Christian Eriksen og Nikolaj Jørgensen. Rommedahl tror vi vælger at sige stop.

I rollen som 10’er, lige bag systemets eneste angriber, skal den tunge arv fra Jon Dahl løftes. I de kommende to år vil der formentlig blive eksperimenteret lidt på pladsen, hvor de mest oplagte kandidater til den, er Christian Eriksen og Lasse Schöne. I mangel af bedre vil en “ægte” angriber også kunne placeres på pladsen, men vi tror, at MOs valg med tiden vil falde ud til Christian Eriksens fordel – ikke mindst fordi han jævnligt spiller pladsen i en klub der praktiserer samme system. I 2012 vil Christian Eriksen stadig være ung – 20 år – men han vil formentlig i mellemtiden have spillet sig til enten en fast plads hos Ajax eller en kontrakt i en større klub.

Oppe foran er der ingen tvivl: Bendtner er førstevalg – både nu og om to år. Til gengæld er der lidt tvivl om bejlerne til pladsen, men Niklas Pedersen og Nicki Bille er to navne, der sagtens kunne være med i truppen.

Logens bud på de 11 startere i en 4-3-3 (4-5-1) under Frank Arnesens lederskab er:

Målmand: Anders Lindegaard

Højre back: Daniel Wass
Midterforsvarer: Simon Kjær
Midterforsvarer: Daniel Agger
Venstre back: Simon Poulsen

Central midt: William Kvist
Central midt: Christian Poulsen
Offensiv midt: Christian Eriksen

Højre wing: Michael Krohn-Dehli
Venstre wing: Nikolaj Jørgensen
Angriber: Nicklas Bendtner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *