Kategorier
Debatoplæg

Rafa’s facts

Nu var det egentlig mere en kommentar til Kims glimrende indlæg om Liverpool og hvilke penge vi har brugt, men da jeg ikke kunne vedhæfte billeder i mit svar blev det til et nyt indlæg i stedet.

Rafa har lavet mange mange fejl i sin tid i Liverpool, men uagtet fejl fik han igen gjort Liverpool til en europæisk stormagt, der med langt færre midler stort set har opnået det samme i Europa under Rafa som Ferguson siden 1999. Nedenstående grafer fra bogen “Pay As You Play” viser facts – og facts som jeg til stadighed ikke forstår at United fans gider argumentere i mod:

6 kommentarer til “Rafa’s facts”

Jeg mener bestemt ikke at de grafer modbeviser de tabeller, der var refereret til i mit indlæg – det er jo ofte det, jeg (og mange andre) har sagt om Rafa: han brugte pengene på kvantitet fremfor kvalitet, og mange spillere havde forholdsvis korte karrierer i Liverpool, hvilket klart nedsætter prisen på truppen og start-11’eren.

Det de to indlæg viser med al tydelighed er – som jeg ser det:

  • Fact: Uniteds trup havde højere indkøbsværdi end Liverpools i de fem år
  • Fact: Liverpool indkøbte for flere penge end United (netto) i de fem år

Det synes jeg på ingen måde er modstridende, og min hensigt var også udelukkende at highlighte at Rafa måske ikke direkte løj, men ihvertfald spinnede sandheden en smule. Noget som alle andre managers også gør.

I er af en eller anden årsag besat af Rafa og vi bliver ikke enige på den her. Det som dig og mange andre siger er jo modbevist gang på gang af mange andre, så vi lader den ligge her.

Bo, det er for tyndt når du ikke medtager, hvad United har fået for pengene æg hvor længe spillerne har været i klubben, hvilket påvirker gensalgsværdien. Du ved bedre end det.

Fact: Rafa har brugt flere nettokroner end Fergie fra 2004 til januar 2010. Så klinger det hult, at han piber over, at de andre klubber har flere penge.

Du nævner selv 1999. Altså et år, hvor United har vundet 6! mesterskaber siden og det på trods af 3 Liverpool sæsoner og opbygning af et nyt hold. For færre penge that is. Rafa var håbløs til transfers, hvilket vi andre så skal belemres med løgne omkring for at forsvare den fede tjener.

Bo, det er jo ikke et spørgsmål om at blive enige. Det er jo facts. Tallene i tabellerne er hentet direkte fra Liverpools egne regnskaber. Af Liverpool-fans!

Og jeg er skam ikke besat af Rafa Benitez. Ikke mere end du er af Sir Alex Ferguson og dommere på Old Trafford 🙂

Lukket for kommentarer.