Kategorier
Afstemning Debatoplæg

Når fodboldspillere får for meget magt

I de to sidste dage er der kommet to (nye) eksempler på at fodboldspillerne har fået alt for meget magt.

Mandag aften var det Liverpools argentinske midtbanespiller, Javier Mascherano, der valgte ikke at spille mod Manchester City, fordi han prøver at få gennemtrumfet en transfer til Barcelona. 24 timer senere var det Stokes bosniske målmand, Asmir Begovic, der også nægtede at stille op til kamp, og i hans tilfælde er det fordi Chelsea angiveligt skulle være interesseret i ham.

Det er naturligvis fair at en spiller ønsker at forlade en klub, men spilleren bør bare huske på at han selv har skrevet under på en kontrakt, der udover at give ham selv en god løn, også har bundet ham til klubben i en tidsperiode, og hvis han skal forlade klubben inden denne periode ophører, så skal klubben gå med til det. Asmir Begovic må også kunne huske dette, da det kun er et halvt år siden, at han blev hentet til Stoke!

Liverpool har sagt at de gerne vil sælge Mascherano, da de ikke er interesseret i at have en spiller i klubben, der ikke ønsker at være der, men at de minimum vil have det samme beløb for ham, som de gav (angiveligt £18mio.), da de hentede ham i West Ham. Stoke har også udtalt at en handel sagtens kan finde sted, men at det bliver til den pris som de ønsker, og at målmandens respektløse strejke-aktion overhovedet ikke får dem til at skrue ned for den pris.

Jeg ville ønske at klubejerne holdt på deres ret, og skulle det ske at de interesserede klubber ikke vil betale prisen, så ville det være ideelt hvis spillerne fik lov til at spille deres kontrakt ud på klubbernes reservehold.

[poll id=”3″]

En kommentar til “Når fodboldspillere får for meget magt”

Nu kender jeg mest til Liverpool-sagen, der jo i sandhed er grotesk. Vi taler om en spiller som vi har givet tilladelse til at rejse når vi har fået den rette pris for ham, og Barca byder så under den pris vi gav for ham – en spiller, der dengang sad på bænken i West Ham og som i dag er kendt som en af verdens bedste defensive midtbanespillere og er anfører for sit land.

Nu skal man hele tiden tænke på at de her spillere er priviligerede mennesker, der tjener uhyrlige summer på deres sport, og derfor hver eneste dag blot bør være taknemmelige for at de er så heldigt stillede. Så hvis ingen klub vil betale den i dette tilfælde fair pris den sælgende klub forlanger, og spilleren syntes at han så ikke længere ønsker at spille for den klub, der betaler hans løn – så skal han ikke have lov at spille for klubben indtil næste transfervindue. I princippet syntes jeg slet ikke han skal vise sig i klubben, men selvtræne for at holde formen ved lige.

Lukket for kommentarer.