Fodboldspiller med holdning

Moderne fodbold har ændret meget, og en af de ting der helt sikkert er ændret, er aktørerne på banen, der mere og mere fremstår som grådige egoister, der er fuldstændig ligeglad med, hvad der foregår omkring dem – sålænge deres forkromede Mercedes’er stadig står i garagen altså.

Sådan er Ajax Amsterdams Oleguer Presas ikke.

Oleguer deltog fornylig i en demonstration i Amsterdams gader (billedet er derfra), og det var altså ikke en demonstration imod højere skatter eller lignende, næ, det var en demonstration imod en ny lov, der forbyder besættere at flytte ind i tomme huse! Der er tre ting ved hans deltagelse i demonstrationen, der overrasker mig:

  1. At der er velhavende fodboldspillere, der har så klar en holdning til noget, som de befinder sig langt fra
  2. At han deltager i en demonstration
  3. At han som spanier vil gøre en forskel i Holland

I mange klubber ville man forbyde spillerne at deltage i sådanne begivenheder og udtale sig om politiske holdninger, men i Ajax har man et lidt mere afslappet forhold til tingene. En af klubbens talsmænd udtaler således om Oleguer og demonstrationen:

Vi ved at han deltog. Ajax-spillere kan gøre som det passer dem i deres fritid.

Nu er det ikke første gang at Oleguer udtrykker sin politiske holdning, idet han tidligere har holdt en bog-release i et besat hus og han har endda formået at blive arresteret under en demonstration i Barcelona i 2003.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *