Penge-ligaen, pt.2

Efter sidste uges indlæg om de 50 spillere i verden med den højeste løn, følger her en liste over de 10 højest betalte spillere i verden – den nye liste inkluderer så sponsorindtægter og bonusser. Kilden er France Football (via The Mirror).

Placering Navn Klub Løn Total indtægt
1 Lionel Messi Barcelona £9.1mio. £29.6mio.
2 David Beckham LA Galaxy £4.3mio. £27.3mio.
3 Cristiano Ronaldo Real Madrid £11.3mio. £27mio.
4 Kaka Real Madrid £8.7mio. £16.9mio.
5 Thierry Henry Barcelona £9.1mio. £16.1mio.
6 Ronaldinho AC Milan £6.5mio. £15.5mio.
7 Carlos Tevez Manchester City £7mio. £13.8mio.
8 Zlatan Ibrahimovic Barcelona £10.4mio. £13mio.
9 Frank Lampard Chelsea £6.5mio. £12.8mio.
10 Samuel Eto’o Internazionale £9.1mio. £12.4mio.

På denne liste synes jeg især det er interessant at se hvilke spillere, der formår at udnytte den kommercielle værdi de besidder, og her må David Beckham siges at være i særklasse med en totalindtjening, der svarer til over det 6-dobbelte af lønnen. Da LA Galaxy nok ikke har udbetalt mange bonusser det seneste års tid, må man sige at hans kommercielle værdi er unik. Zlatan må derimod siges at være rimelig dårlig til at supplere sin løn, da han “kun” tjente £2.6mio. på eksterne aktiviteter.

Syv af spillerne på denne top 10 ligger også top 10 på lønningslisten, og ni af dem ligger faktisk indenfor top 15 på lønningslisten, og der må man så kunne konkludere (løst) at spillernes kommercielle værdi også hænger tæt sammen med deres spillemæssige kvaliteter – Beckham er naturligvis undtagelsen.

Det mest bemærkelsesværdige i min bog er egentlig at Messi fik en bonus på ikke mindre end £3.6mio. for sin andel i Barcelonas mange triumfer. Iøvrigt er der ikke en eneste forsvarsspiller på listen, og vel i realiteten kun to reelle midtbanespillere (Lampard & Beckham) – mål og flair er med andre ord lig med kommercielle muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *