Kategorier
Debatoplæg

Komplet vanvittigt

Yaya Toures løn i Manchester City er himmelråbende vanvittig og et klart tegn på at dommedag er nær:

  • £221.000 om ugen / £11mio. om året
  • £823.000 i bonus hvis Manchester City kvalificerer sig til Champions League
  • £412.000 i bonus hvis Manchester City vinder Champions League
  • £1.650.000 for “image rights

Altså et minimum på £13.142.000 om året som omregnet til danske kroner giver rundt regnet 117mio.!!!

Hvad får City så til gengæld? En god, men ikke prangende, midtbanespiller der kun fik 13 kampe for Barcelona i den forgangne sæson. Yaya Toure er nu den højst betalte spiller i Premier League og kun Cristiano Ronaldo tjener mere på verdensplan. Nå ja, og så kom Yaya så lige med følgende udtalelse blot få dage efter at have skrevet kontrakt med den engelske klub:

The day of the signing [for City] was difficult for me. I was sad because in all those years I only had Barca in my head and now I’m out. I’m very sorry because the club is the club in my heart. My time in Barcelona has been perfect. Here I have my best friends and always thought I would end my career here. I am convinced that some day I shall return to Spain. My heart is Barca and some day I will wear this shirt again, I am sure of that. Barca is the club of my life.

3 kommentarer til “Komplet vanvittigt”

Tja, hvis de har penge til det… og det har de jo (tilsyneladende). Det er en skam at der er så ulige konkurrencevilkår, men omvendt vil jeg aldrig kunne kritisere at en prof. klub benytter sig af (og udnytter) at de bevæger sig på et økonomisk “frit” marked.

Til gengæld kan jeg sagtens glæde mig over, at de har købt en spiller til så mange penge, at de bliver nødt til at bruge ham. Eller, det vil jeg da tro, at de bliver nødt til. Og det skubber – med mindre Man Citys taktiske oplæg ændres – den halvandet år yngre og perfekt-til konceptet Nigel de Jong væk fra startopstillingen. Fat det hvem som kan… Leeuwenhart kan næppe siges at have spillet sig af. Havde det så bare været en signing der forstærkede start-11 væsentligt, kunne man forstå det. Men i det mindste er det med til at lukke et hul i kassen hos Barca (ikke at jeg holder med catalanerne, men jeg kan marginalt bedre lide dem end The Blues)… måske du skulle have koblet de to historier?

Jeg er helt enig i at den løn på ingen måde modsvarer det man må forvente de får retur. Jeg tror jeg kunne nævne 20 spillere som jeg mener er bedre på pladsen.

Dog ser jeg ikke så kristisk på det i.f.t. resten af fodboldverdenen. Man City kan vel bedst betegnes som Joachim von Ands pengetank, og transfersummer og lønninger får uden tvivl 25-50% oveni, fordi de kære Sheiker ikke bekymrer sig om penge. Og det ved de andre klubber. Balotelli er fx. rygtet til klubben for omkring 30 mio. £ – come on…han er da god, men så er det vist og dét.

Jeg ser det ikke som en generel udvikling i sporten, hvor der faktisk har været mange eksempler på at spillere er gået ned i løn for at hjælpe til en mere bæredygtig økonomi i klubberne.

Og som Matias så kan jeg kun stille mig undrende overfor hvad de vil med ham. Vi må antage at Barry er fast mand – ikke mindst med de nye regler om ‘hown-grown’ spillere. de Jong ville for mit vedkommende figurere på den liste af 20-25 spillere som jeg mener er bedre end Yaya – men det ved Mancini vel bedre end os…..eller…?

Og for at sætte tingene lidt i perspektiv så tror jeg bestemt ikke at City har købt sig et mesterskab – eller en CL plads for den sags skyld. Jeg vil stadig stædigt holde fast i at spillere præsterer markant under hvad de kunne når de kommer til klubbe som denne. Klubber uden en ‘ånd’, et indarbejdet hieraki og en fasttømret kultur.

Og lad mig da lige slutte af med; “City – føj for satan!!!”

Lukket for kommentarer.