Kategorier
Nyhed

Der er noget galt i FIFA

Ikke at det er en nyhed, men jeg er lige blevet opmærksom på endnu en lille historie, der blot bekræfter hvor galt det står til i FIFA.

grondona

Efter Diego Maradonas lille udbrud ved en pressekonference, har Julio Grondona (manden på billedet), der er vice-præsident i FIFA og tidligere har været præsident i det argentinske fodboldforbund, udtalt følgende:

Mange journalister stiller lumske spørgsmål, men det er ingen undskyldning. Udbrud sker, men man er nødt til at opføre sig rationelt, når man har med pressen at gøre; vær oprigtig og fornærm ikke nogen.

Det følger Sepp Blatter op med at sige:

Som FIFAs præsident er det min pligt at melde dette til vores disciplinærudvalg.

Det er jo egentligt forståeligt nok, og det er da også uheldige udtalelser fra El Diego, men den her er da mere uheldig:

Jeg tror ikke på at en jøde nogensinde kan blive dommer på dette niveau. Det er hårdt arbejde, og som vi allesammen ved, så kan jøder ikke lide hårdt arbejde.

Skal vi lige lade den synke ind? Den udtalelse kommer naturligvis fra Grondona. En mand som Sepp Blatter kalder en “ven for livet”. Hvor er det dog groteskt at det er sådanne mænd, der er med til at bestemme over fodbolden på verdensplan.

Den minder mig iøvrigt om at Morten Olsen også kom med en racistisk udtalelse inden kampen mod Nigeria under VM i 1998, men jeg kan ikke huske præcis hvad han sagde… Nogen der kan hjælpe?

5 kommentarer til “Der er noget galt i FIFA”

Desværre intet nyt i det. Men hvorfor er det uheldigt hvad Diego har sagt – syntes da det er noget af det sjoveste og mest ærlige jeg længe har hørt i fodbold. Husker desværre ikke Morten Olsen udtalelse men vil lige se om jeg kan finde noget på det.

Hans udtalelser er forfriskende og ærlige, men uheldige i forhold til at han skal opføre sig professionelt – fint nok at han siger sin mening, men det er lidt ligesom Don Ø: engang imellem ville det nok bare have været bedre om han havde holdt sin kæft, uanset om han har ret eller ej 😉
Lad mig citere Jay-Z: “A wise man told me, don’t argue with fools, ’cause people from a distance can’t tell who’s who”…

Det skal han da, men det har han jo aldrig gjort og så syntes jeg bare det er noget af det sjoveste jeg længe har set og hørt. Jeg mener klart at det ville klæde Rafa at sige det samme når vi løfter nummer 19;-)

Haha – det er jo topracistisk hvad en gode Morten for fyret af. Så forstår jeg bedre det racerene landshold og hvorfor integrationen har svære kår:-)

Det var nemlig det særlige neger-gen, Morten Olsen bevægede sig ud i en snak om. Jeg kan den dag i dag huske interviewet. Og jeg var faktisk overbevist om – dengang – at det ville få konsekvenser. Det gjorde det så ikke.

Vedr. jødesnakken, så er den, om ikke højaktuel, så i hvert fald on-going i Holland. Også i den forbindelse (politisk) er Holland et interessant land, som på mange måder gør sig nogle erfaringer, resten af Europa senere trækker på. Overført til fodbold, så har KNVB angiveligt bedt Ajax Amsterdam om at “afpolitisere” klubbens udtryk. I hvert fald meldte klubben pludselig ud, at man ikke er en jødisk klub, og for fremtiden vil søge at begrænse de israelske flag og davidstjerner på ArenAen. Det er blevet totalt forkastet af tilhængerne, og klubben har derfor trukket forslaget tilbage. Men det er egentlig underligt… at man sådan beklager sig over jødiske symboler. Jeg mener, kritikken går jo ikke på de kristne eller muslimske symboler; korset i det danske og svenske flag, som også er repræsenteret, eller den grønne stjerne i det marokkanske, som pga. Aissatis rødder også altid luftes til kampene.

Skriv et svar