Rafa Benitez’s lemfældige omgang med “facts”

Tidligere Liverpool– og nuværende Inter-manager, Rafa Benitez, og hans efterfølger i Liverpool, Roy Hodgson, har været i lidt verbalt klammeri på det sidste efter at sidstnævnte mere end antydede, at Rafa Benitez bar en stor del af skylden for Liverpools nuværende situation.

Rafa Benitez har før fremført konspirationsteorier, rygter og løgne som facts, da han på et pressemøde begyndte at svine Manchester United og Sir Alex Ferguson til, og nu er han igang igen. Da han – iøvrigt ganske underholdende – valgte at tage til genmæle overfor Red Roy, kom han bl.a. med følgende udtalelse med henvisning til truppen:

I left that squad and with £10m net spending, I left that squad with £300m value

Om truppens værdi var på £300mio. da Rafa i sommer forlod Liverpool, skal jeg ikke gøre mig klog på, men hans påstand om at han kun har brugt £10mio. netto i sine år i Liverpool er – for nu at sige det som det er – en lodret løgn. I sin tid i Liverpool havde Rafa meget travlt med at forsvare de manglende resultater med at både Chelsea og Manchester United brugte mange flere penge på spillere end Liverpool, og at han ikke kunne konkurrere med dem. Flere medier har dog undersøgt påstandene, og det viser sig faktisk at Liverpool under Rafa Benitez har brugt flere penge end Manchester United på at indkøbe spillere, hvilket man bl.a. kan se på Liverpool-sitet Liverpool-kop.com, hvor det bl.a. fremgår at Rafa Benitez ganske rigtigt har brugt lidt over £10mio. netto på spillere. Om året!

Samme site har iøvrigt en tilsvarende sammenligning mellem Manchester United og Liverpools indkøb over de sidste 20 år, og her fremgår det at Manchester United har brugt en smule flere penge end Liverpool, nemlig omkring £1.1mio. pr. sæson. Men! De 11 Premier League-titler er vel også det værd?

For god ordens skyld vil jeg gerne påpege, at jeg hverken er pro-Roy Hodgson eller anti-Rafa Benitez når det kommer til Liverpool – faktisk så savner man lidt Rafa og hans lemfældige omgang med sandheden, hvilket førte til meget underholdning og lir i pressen.

Som en sidste ting – og fuldstændig urelateret: hvor vildt er det her billede af Roy Hodgson og hans assistent, Sammy Lee?

3 meninger om “Rafa Benitez’s lemfældige omgang med “facts””

  1. Det er som man ser det Kim – der er ingen faktuelle svar omkring det. Man skal også lige huske på at han ca. har hevet £100m ind i CL, penge som ikke var der før.

    Siden 2004 er der købt 40 spillere til en værdi af £225m. Han har fået £132m ind på salg af spillere han selv indkøbte og af de indkøb, der er tilbage fra hans tid vurderes værdien til £150m. Så hvis man kigger firkantet på det har han brugt £225m og fået £282m ud af det. Det er bestemt ikke dårligt når han samtidig løftede klubben tilbage som en magtfaktor i Europa i det mindste.

  2. Jeg synes netop at det er faktuelle svar og at en sådan analyse er at kigge helt firkantet på det. Analysen tager netop ikke hensyn til tidligere managers indkøb og hvor meget værdi det har givet klubben ifht. f.eks. CL-penge.

    Det er ikke min påstand at Rafa Benitez har været dårlig ifht. økonomien – blot at han ikke kan bruge den som undskyldning, hvilket han har gjort adskillige gange, samtidig med at han er lidt kreativ med tallene overfor pressen.

  3. Rafa brugte flere penge end Fergie og vandt ikke noget udover en flot FA Cup i 2006. Fact.
    Og hvad så egentlig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *