PL – Runde 11

Tottenham, der midt på ugen havde besejret Inter med 3-1, kom ned på jorden igen mod Bolton, der ganske fortjent sejrede 4-2 hjemme. Bolton var på 3-0 før Spurs vågnede en smule op og reducerede 2 gange, men Petrov lukkede og slukkede i 90. minut til stor jubel for hjemmeholdet. Tottenham ligner mere og mere et hold, der får det vanskeligt i år med både CL og PL kampe kombineret med en smal trup, og da de samtidig har det vanskeligt mod de tradiotionelle tophold i England, er der ikke meget, der tyder på at de kan nå den forjættede 4. plads i denne sæson.

En af de positive overraskelser i år er Blackpool, der hjemme tog imod the bitters, der efter en svag sæsonstart igen er ved at finde fodfæste i tabellen efter et par sejre i træk. I en ganske underholdende kamp viste Blackpool igen glimrende takter og kom hurtigt foran 1-0 ved Neil Eardley men kort tid efter var Cahill på pletten for Everton så holdene igen stod lige. 2. halvleg var ikke mange minutter gammel da Vaughan bragte Blackpool på sejrskurs, men præcis som i 1. halvleg gik der ikke mange minutter før udligningen igen var en realitet – denne gang var det Coleman, der bragte balance i regnskabet. Everton er nu nummer 11  og Blackpool nummer 12 i PL, så det uafgjorte resultat kunne ingen af dem bruge til noget særligt.

Houllier har ikke rigtigt fået gang i Villa endnu, der ude mod Fulham måtte nøjes med 1-1 efter en Brede Hangeland udligning i overtiden, Blackburn besejrede hjemme Wigan med 2-1 og Sunderland slog sikkert Stoke med 2-0 på mål af Asamoah Gyan.

United har de seneste sæsoner efterhånden gjort det til en kunst at spille elendigt og alligevel vinde, og historien gentog sig lørdag i hjemmekampen mod Wolverhampton. Mest bemærkelsværdigt i 1. halvleg var det at Hairgreaves måtte udgå efter 4 minutter og mere og mere ligner en mand, der aldrig igen kommer til at spille fodbold. At Bebe kom banen i stedet for Hairgreaves siger alt om Uniteds problemer for tiden, for her er da en mand, der på ingen måde burde have tilladelse til at spille fodbold i PL. Kort før pausefløjtet lykkedes det for manden med PL’s ubestridt grimmeste frisure at bringe United foran 1-0, og da United aldrig har tabt en kamp på OT efter at have ført ved pausen, var resultatet nærmest givet på forhånd. United fortsatte dog det ringe spil i 2. halvleg og lidt tilfældigt lykkedes det Wolverhampton at udligne efter små 20 minutters spil, og så forventede man at resten af kampen ville blive et stort pres mod Wolves-målet. Det store pres udeblev dog, men som ventet dukkede Park op i 3. minut af overtiden og gjorde det til 2-1 til United. Fortsætter sæsonen på denne måde er United forholdvis sikre på mesterskabet.

Arsenal havde fordel af Emirates hjemme mod Newcastle, men igen viste Arsenal at det nok heller ikke er i denne sæson de kommer til at kæmpe med om mesterskabet. En ganske nedslående indsats af hjemmeholdet betød at de måtte forlade banen med et 0-1 nederlag – målet sat ind af Andrew Carroll på hovedstød kort før pausen. Newcastle gjorde det rigtigt godt defensivt og specielt Mike Willamson imponerede i de bagerste rækker hos Toons. Chris Hughtons mænd er nu nummer 5 i ligaen mens Arsenal holder fast i 3. pladsen lidt endnu.

City, der ellers ikke har haft meget at glæde sig over på det seneste, havde igen Tevez med i startopstillingen, og den betydning han har for holdet er ved at være ganske enorm. Det samme var tilfældet i dag selv om det var Balotelli, der løb med overskrifterne mod WBA, med to scoringer og en udvisning som dagens bedrifter. Hvordan City’s sæson kommer til at se ud vil vi for alvor få en ide omkring alt afhængig af onsdagens resultat mod rivalerne fra United.

Rundens sidste kamp var storkampen på Anfield mellem Liverpool og Chelsea og der skulle bare spilles 11 minutter før Kuyt med en genial aflevering fandt Torres, der for første gang i sæsonen tæmmede bolden sikkert for derefter at sparke den ind bag Cech i Chelsea-målet. Liverpool stod defensivt rigtigt godt på banen og Chelsea virkede underligt uinspirede så resten af halvlegen var fuldt kontrolleret af Liverpool uden at tillade en eneste chance til Chelsea. Bedst som man glædede sig over at kunne gå til pausen foran 1-0 fik Merieles fat i bolden og spillet den ud til Torres, der tog et træk i straffesparksfeltet og derefter på smukkeste vis sparkede bolden i en bue uden om Cech til 2-0 føring LiverpoolDrogba kom på banen fra 2. halvlegs start, og da Liverpool samtidig trak sig ekstremt langt tilbage på banen forløb hele 2. halvleg som et langt Chelsea-pres, hvor de i perioder var meget tæt på at komme tilbage i kampen. Reina havde en fantomredning på stregen efter et forsøg fra Malouda og Anelka ramte overliggeren efter en noget mærkværdig Reina-redning. I den anden ende havde Liverpool et par gode kontraer og Cech måtte præsterere en verdensklasseredning på et forsøg fra Kuyt, og han begik muligvis også et straffe på Maxi i kampens overtid, der dog ikke blev dømt. Kampen sluttede med 2-0 til Liverpool, og udover sejren kunne man glæde sig over at  Jonjo Shelvery og Jay Spearing kom på banen i stedet for Poulsen, der efterhånden er meget meget langt fra en plads i startopstillingen. Det er iøvrigt anden gang i sæsonen at Chelsea og Arsenal taber samme dag – det skete også den 25. september i år.

5 meninger om “PL – Runde 11”

 1. 4 minutter holdte Owen, 4 minutter. Uniteds problemer for tiden er skader, ikke?
  Sidste sæson var det den defensive del, der var strippet for spillere, i denne er det den offensive. Det ligner mere og mere, at United har den klart bredeste trup, på trods af manglerne i startelleveren. Det lugter af top-3 og er vel godkendt.

  Tillykke med sejren, det var unødvendigt.

 2. Sorry – mente det var længere, my mistake. Syntes det lugter mere af et mesterskab faktisk. Det eneste, der taler imod er de mange uafgjorte og at I stadig mangler de store udfordringer på udebane, men nu får vi se onsdag mod Citeh.

  Syntes stadig, der er masser af mangler omkring os, men det er da altid en fornøjelse at besejre the rent boys:-)

 3. Skader og sygdom var årsagen til det hold United stillede med i lørdags, og jeg priser mig lykkelig for at vi kunne skrabe sejren hjem! Jeg synes helt klart at United er gode nok på pladserne 1-11, men derefter er kvaliteten for lav, hvilket ellers har været “de andres” problem de sidste 3-4 år.

 4. Seriøst, Blim? Uniteds startellever er i mine øjne den dårligste i årevis, men truppen er derimod meget bred. Og heldigvis vinder brede trupper i det lange seje træk. Prøv at fjerne Rooney, Berbalove, Nani, Valencia, Scholes, Giggs fra de andre hold og lad os så se, hvordan holdet ser ud.

 5. Jeg mener helt klart at start-11’eren er stærk nok: Van Der Sar, Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra, Nani, Fletcher, Scholes, Giggs, Berba, Rooney – det er når man rammer folk som Gibson, Obertan, Bebe, O’Shea at kvaliteten er for lav… Det betyder ikke at start-11’eren ikke har været bedre, for selvfølgelig har den det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *