Harry Redknapp er den næste engelske landstræner

Harry Redknapp har i mange år slået på tromme for at den engelske landstræner bør være en englænder, og han har ofte udtalt at det er hans eget ønskejob. Som fuldstændig udenforstående har det dog været svært at tage Redknapp helt seriøst, for helt ærligt: er han virkelig dygtig nok? Bevares, han førte Portsmouth til en FA Cup sejr og har nu taget Tottenham ind i det forjættede Champions League-land, men han har også efterladt et par klubber i økonomisk ruin igennem sine mange år som manager i Premier League. En blandet karriere, som ikke ligefrem er dybt imponerende i min bog.

Nu må man dog sige, at vi åbenbart skal tage ham seriøst – det er ihvertfald den eneste konklusion, som jeg (og mange i den engelske presse) kan drage, efter at FA valgte ikke at tiltale Redknapp for at bringe spillet i miskredit efter hans udtalelser om dommer Mark Clattenburg. Redknapp er/var rasende over Clattenburgs præstation i Tottenhams kamp mod Manchester United, og har efterfølgende udtalt at dommerens præstation var “skandaløs“, “en farce” og at dommeren “ville finde på en undskyldning for hvorfor han ikke så situationen” og at Clattenburg og magthaverne (her menes nok FA) ville “mødes og aftale en fælles historie“. Redknapp har en klumme i The Sun, og her har han også skrevet at det var “en af de værste kendelser nogensinde i fodboldspillets historie” og at de engelske dommere vil rotte sig sammen for at beskytte Clattenburg. Man kunne godt fristes til at tro Redknapp er en smule paranoid, sådan som han råber op om konspirationer.

Normalt fører så grove udtalelser til en sag og efterfølgende bøde og karantæne, men FA har valgt ikke at foretage sig yderligere i sagen, hvilket er et klart tegn på at de gerne vil forblive “gode venner” med Harry Redknapp. Det er typisk FA, og noget de har en vis historik for gennem årene, hvor det bl.a. har været meget tydeligt at den engelske anfører ofte slipper for disciplinærsager – det har bl.a. Alan Shearer og John Terry nydt godt af.

Andre managers må føle sig en smule forfordelt:

  • November 2009: Sir Alex Ferguson idømmes fire spilledages karantæne (heraf to betinget) og en bøde på £20.000 for at sætte spørgsmålstegn ved dommer Martin Atkinsons form.
  • September 2010: Arsene Wenger idømmes én spilledags karantæne og en bøde på £8.000 efter at han brokkede sig over for meget tillægstid, som Sunderland benyttede til at score.
  • 2009: Phil Brown idømmes en bøde på £2.500 for at anklage Cesc Fabregas for at spytte efter sin assistent.

Harry Redknapp har fået en mundtlig advarsel! Om det har haft nogen effekt på sagen, at han truede med at boykotte pressen efter kampene er ikke til at sige.

Redknapp er den næste engelske landstræner og overtager sædet efter Capello, når denne forlader posten i 2012. Du læste det her først.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *