Premier League, Runde 10

Denne uges kampe i Premier League bød bl.a. på to lokalderbys, et overraskende nederlag til en af mesterskabsaspiranterne og et kontroversielt mål. Med andre ord: alt er som det plejer at være i verdens måske bedste, men helt sikkert mest underholdende liga.

I London tog Mark HughesFulham mandskab imod Wigan, som ikke ligefrem har haft den bedste start på sæsonen og derfor også ligger i den tunge ende af tabellen. Fulham derimod har i al stilhed fundet sig på plads i top 10, omend det primært skyldes en stribe uafgjorte kampe, for inden lørdagens kamp mod Wigan havde de kun formået at hive en enkelt sejr i land. Clint Dempsey sørgede med to mål for at Wigan måtte rejse hjem uden point, og Fulham fik hevet sæsonens blot anden sejr i hus. Efter sæsonens første 10 kampe er det vist ikke for tidligt at erklære Fulham for et rigtigt midterhold, og tallene peger da også i den retning: 10 kampe, 2 sejre, 6 uafgjorte, 2 nederlag og en målscore på 12-11. Mark Hughes har hårdt brug for en målscorer, og han er da også ude med snøren efter sin tidligere spiller, Roque Santa Cruz, der overhovedet ingen spilletid får i Manchester City.

Verdens bedste managerTM (Sam Allardyce, hvis nogen skulle være i tvivl) kæmper for tiden med at få Blackburn længere op i rækken, men selv de største taktiske evner har det åbenbart svært med de begrænsede ressourcer, der pt. er til rådighed i Blackburn. Klubben er i ugen der er gået blevet solgt til Indiske ejere, og de har på forhånd erklæret at:

 1. Blackburn ikke skal være et tophold i England
 2. Der er maksimum £5mio. til ny-indkøb i januar

Ikke ligefrem opmuntrende nyheder for Big Sam og klubbens fans, og der var nok heller ikke nogen af dem, der forventede det helt store af kampen mod førerholdet Chelsea. Ikke desto mindre var det dog Blackburn, der kom bedst fra start, da Benjani bragte dem foran midt i første halvleg. Det var ikke blot et lucky punch, faktisk dominerede Blackburn kampen på dette tidspunkt, og de blå fra London var udelukkende med i kampen pga. en stærkt spillende Petr Cech. Da Anelka udlignede sidst i første halvleg vidste man dog at det højst sandsynligvis ville ende med endnu en Chelsea-sejr, og det sørgede Ivanovic så for i det 84. spilleminut. Surt for Blackburn, men man må også tage hatten af for Chelsea, der simpelthen ikke tror på at det kan lade sig gøre at tabe, omend de ser mere menneskelige ud nu, end i starten af sæsonen, hvor de scorede efter velbehag.

Wolverhampton tog hjemme imod de lyseblå fra Manchester, der dog måtte undvære deres topscorer og anfører, Carlos Tevez, der er taget hjem til Argentina for at være lidt sammen med familien og pleje sin skade. Og det kunne ses! City er dybt afhængige af den lille ivrige angriber, selvom hans afløser, Adebayor, bragte City foran 1-0 på straffe. Mick McCarthys mænd overgav sig dog ikke, og de formåede også at udligne inden der blev fløjtet til pause. Overraskelsen blev komplet cirka et kvarter inde i anden halvleg, da David Edwards bragte Wolves på 2-1, hvilket City ikke formåede at komme tilbage fra. Mancini har efter kampen udtalt at det er det værste, han endnu har set, både spillemæssigt og resultatmæssigt.

Everton og Stoke stødte sammen på Goodison Park, og i en forholdsvis kedelig kamp lykkedes det Yakubu at score det enlige mål, der gav David Moyes‘ mænd sejren og tre hårdt tiltrængte point. Efter en katastrofal start på sæsonen ligger de blå fra Liverpool nu på en 8.plads i Premier League imens Stoke befinder sig på 15.pladsen – der er dog kun tre point imellem dem, og der er faktisk kun 4 point imellem 7. og 17. pladsen, så man kan for alvor tale om at ligaen er tæt i midten.

West Ham, med Lars Jakobsen i startopstillingen, var på besøg hos ArsenalThe Emirates Stadium, og gjorde det faktisk ganske hæderligt, omend man sagtens kunne se hvem der var top- og bundhold. Det lykkedes The Hammers at holde stand helt til det 88.minut, hvor Alexandre Song stod umarkeret i feltet og fik headet bolden i mål til slutresultatet 1-0. En bitter pille at sluge for Avram Grant, men også et resultat der viser, at Arsenal er lavet af et andet stof i år og besidder en mental styrke, som de tidligere har manglet.

Lørdagens sene kamp fandt sted på Old Trafford, hvor Manchester United for første gang i sæsonen skulle prøve kræfter med en anden top 4-aspirant, nemlig Harry Redknapps Tottenham. Højst overraskende havde Robbie Keane fundet vej til startopstillingen foran både Pavluchenko og Crouch, imens Alex Ferguson valgte at stille med både Ji-Sung Park og Carrick på midten. Der var ikke spillet mere end to minutter da Park ramte stolpen på et langskud, og kort tid efter var det så Rafael Van Der Vaarts tur til at ramme træværket med et glimrende venstrebensspark. Kampen bølgede frem og tilbage og bød på masser af godt spil, men det var United der fik hul på bylden først, da Vidic kom frem til et frisparks-indlæg fra Nani og headede bolden i mål bag en sagesløs keeper. Assist nummer 8 for den formstærke portugiser, der er i sit livs form. I anden halvleg gik luften lidt af ballonen og Tottenham fik da også sat både Crouch og Pavluchenko på banen i håbet om en udligning, men selvom Spurs spillede fornuftigt, virkede de uskarpe – Gareth Bale så man iøvrigt ikke noget til, og æren herfor må tilskrives Rafael, der gjorde det glimrende på sin plads som højre back. I det 84.minut kom så det kontroversielle øjeblik, da Nani fik et skub i feltet og væltede, hvilket fik ham til at appellere for straffespark og samtidig tage bolden med hænderne. Dommer Mark Clattenburg dømte hverken straffespark eller frispark til Tottenham, idet keeper Gomes allerede havde samlet bolden op, og dermed kunne sætte spillet hurtigt igang. Desværre for Tottenham troede keeperen, at der var dømt frispark, så han kastede bolden et par meter foran sig så han kunne sparke frisparket, men Nani opfangede hurtigt at bolden var i spil, kiggede på dommeren med et “Må jeg gerne sparke på mål“-blik, og da dommeren vinkede spillet videre, var det en simpel sag for Nani at score. Tottenham-spillerne protesterede højlydt og længe, men dommeren godkendte målet efter en lille samtale med sin linjevogter. Man kan diskutere længe og intenst om situationen, men der er ingen tvivl om at Clattenburg begik mindst én klar fejl: man kan ikke blive tildelt fordel i eget straffesparksfelt. Slutresultatet blev dog 2-0, men værre for Tottenham inden midtugens kamp mod Inter, er at Van Der Vaart måtte forlade banen med en lille skade – det skal dog siges at han var ganske usynlig i 2.halvleg.

Søndagen startede med et lokalderby på Villa Park, hvor Aston Villa tog imod Birmingham. Meget mere er der ikke at skrive til denne kamp, der endte 0-0 på måltavlen, men Birmingham vandt dog 3-2 i gule kort. De to hold ligger nu henholdvis nummer 13 og 14 i tabellen, hvilket måske nok er forventeligt for Birmingham, imens Aston Villa nok er skuffede og havde forventet mere efter udnævnelsen af Gerard Houllier.

Oppe nordpå var der også lokalderby, imellem Newcastle og Sunderland. Kampen var en en-sidet affære, og håneretten tilhører oprykkerne fra Newcastle, som endte med at vinde med ikke mindre end 5-1. Anfører Kevin Nolan blev noteret for et hattrick og den tidligere Newcastle-spiller, Titus Bramble, måtte forlade banen efter 53. minutter da han blev præsenteret for et direkte rødt kort. Shola Ameobi scorede de to sidste mål for Newcastle, imens Darren Bent (hvem ellers?) fik pyntet på resultatet med en enkelt pind i sidste minut. Selvsamme Bent har allerede været ude at undskylde til Sunderlands fans på sit Twitter-feed.

Weekendens sidste kamp fandt sted på The Reebok, hvor Liverpool var på besøg hos BoltonBolton har fået en fornuftig start på sæsonen imens Liverpool og Roy Hodgson indtil videre ikke har vist sig som det perfekte match. Christian Poulsen startede på bænken, og der blev han siddende indtil det 90.minut, hvor han blev skiftet ind – nok mest for at spilde lidt tid, idet argentinske Maxi Rodriguez få minutter inden havde scoret, hvad der blev kampens enlige mål. En tiltrængt sejr til Liverpool, der dermed fik maksimumpoint på udebane for første gang i sæsonen, og samtidig rykkede sig fri af bund-suppedasen og nu befinder sig på en 12.plads, hvorfra der kun er tre point op til en af de pladser, der giver adgang til Europa.

7 meninger om “Premier League, Runde 10”

 1. Tak endnu engang for en super gennemgang af weekendens kampe fra PL.

  Jeg så selv et par af dem og ikke mindst United – Spurs. Hvad jeg undrer mig aller mest over og ikke mindst finder alarmerende omkring Nanis mål, er det faktum at Clattenburg går ud til sin linjedommer der jo helt klart har markeret at Nani har taget med hænder men dømmer mål trods det. Det kan jo på ingen måde forsvares når en linjedommer klart har set situationen. Noget andet var hvis han (eller andre) ikke havde set situationen.

 2. Til Bo:-)

  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1325377/Graham-Poll-Blame-Heurelho-Gomes-Mark-Clattenburg-Nani-goal.html

  Der var aldrig tale om fordel – den annullerede Gomes ved at samle bolden op. Jeg forstår Spuds, men i retrospekt må målmanden tage skylden. Fuldstændig unødvendigt.

  Sune: Liniedommeren hæver først sit flag efter Nani har scoret, og signalerer altså ikke til dommeren, da Nani tager med hænder.

  Besynderligt mål…

 3. Målet er jo en farce og komik på højt plan – den eneste der ikke kan bebrejdes i sagen er Nani. Clattenburg overser mindst en (hånd på bolden), måske to (det lille straffe), og Gomes dummer sig eklatant ved ikke at vente på en fløjte.

 4. @Kim og Frislev: anken går bestemt heller ikke på Nani. Den går på at Clattenburg konfererer med sin linjevogter efter målet som jo klart bekræfter at der er hånd på, og på trods af dette dømmer mål. Det er i mine øjne større skandale end fx det famøse Lampard mål under VM.
  Man kan jo ikke begynde på at forstå hvad der ligger til grund for hans beslutning, og det bør give en markant karantæne.

 5. Jamen, idet Gomes samler bolden op kan Clattenburg ikke dømme frispark som Poll anfører linievogteren markerer jo heller ikke for hånd på bolden da det sker.

 6. Korrupt som altid på OT:-) Spøg til side, jeg tager voksen-kasketten på og giver Frislev og Blim ret. Når det er sagt ville man aldrig set denne type mål gå imod United, det er sikkert og vist. Tror alle, der ville få den her kendelse imod ville syntes det var hamrende uretfærdigt.

  Syntes det var mere mærkeligt at alle Spurs-spiller bliver sendt væk da han skal tale med linjevogterne – og da den sidste Spurs-spiller er væk ankommer Rio og står og råber dem ind i hovedet mens de taler sammen?

 7. Jamen Rio er jo anfører for det engelske landshold.

  Det ville aldrig ske for United på OT, for selvom vi har haft mange idiotiske målmænd, er der dog ingen af dem, der nogensinde har optrådt så dumt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *