Kaká tilbage til Milan? Og vil han i så fald være en gevinst…?

Rygterne om Kakás afsked med Real Madrid og hans tilbagekomst til Milan tager til i styrke.

Galliani (Milans direktør red.) har åbenlyst erklæret at kampen imorgen på Bernabeau også vil blive brugt til at drøfte Kakás fremtid med Jorge Valdano.

Endnu et tegn på Kakás afsked blev givet af førnævnte Valdano da han kommenterede på rygter om at Real Madrid var ude efter Rooney:

Jeg kan virkelig lide Llorente og Rooney, men spørgsmålet er, hvem vi skal tage af holdet, hvis Rooney kommer. Vi har et fantastisk angreb med Ronaldo og Higuain, og nu har vi tilknyttet Özil og Di Maria for at gøre holdet komplet.

Påfaldende at Kaká ikke bliver nævnt i den sammenhæng. Nok er han skadet, men han ventes klar igen til januar – og før kunne Rooney under alle omstændigheder jo ikke ankomme. Og som et lille “aber dabei” hæfter man sig også ved at Benzema heller ikke nævnes.

Skriften på væggen finder jeg ret tydelig – Kaká er ikke at finde på holdkortet i Real Madrid når januars transfervindue lukker i. Dette kommer faktisk ikke som den store overraskelse. Han har altid været en meget tilbagetrukket person, der fremfor alt går op i sin familie og ikke mindst hans religion. Noget der synes at gå dårligt i spænd med typer som Cristiano Ronaldo m.fl.

Men hvor ender han så? Ja, Milan er jo som sagt et bud. Trods den mildest talt skamfulde behandling af en spiller der har vist ekstrem loyalitet, har Kaká stadig tætte bånd til klubben. Således er han adskellige gange set på Milanello for at hilse på sin gamle “familie”. Et skifte hertil vil næsten med sikkerhed også accelerere det som de fleste ser som uundgåeligt – Ronaldinhos afskibning. Og det i en tid hvor han ellers ser ud til at have fundet sin position. Allegri (Milans træner red.) har siden sin ankomst brugt ham i en trequartista-rolle hvor der ikke er de store krav til hans defensive indsats. Striden består i at Ronaldinho ikke vil acceptere en 40% lønnedgang for at kunne leve op til klubbens nye lønloft. Den mest mulige destination siges at være Beckhams LA Galaxy.

Af de lidt mere overraskende destinationer var Inter på tale. Men det virkede lidt som om at det var lidt varm luft fra Inter-ejer Morratti som reaktion på Milans køb af Zlatan. I hvert fald tyder en del på at den interesse er kølet gevaldigt – og nu er der tilsyneladende et “Messi” projekt.

I Chelsea er der også en velkendt beundrer af brasilienerens talenter i form af Ancelotti. Kakás tidligere læremester i Milan og manden der hentede ham til Europa.

Sidst må jo også Man City nævnes – de har i hvert fald pengene. Dog finder jeg det usandsynligt i og med at Kaká før sit skifte til Spanien rent faktisk afviste et skifte til den nyrige klub.

Men spørgsmålet er så – hvor vil han fungere? Der er ingen tvivl om at Kaká har brug for et miljø hvor han trives for at han præsterer. I Milan ville han finde en række af de spillere og officials han kender. De vante omgivelser ville nok gøre ham godt.

Og hvad taler så imod? Ja, han kunne gå hen og blive en ny Shevchenko. Tilbagevendt til et hold hvor han har haft sin storhedstid efter et mere eller mindre mislykket ophold andetsteds. Dog kan Kakás Madrid ophold ikke karakteriseres som lige så stort flop som Shevchenkos ditto i London. Generelt er det sjældent at en spiller der ‘vender hjem’ får den store success.

Samtidig så er der også snakken omkring hans skade. Nogle siger at han allerede var kronisk skadet da han tog til Real. Vi har jo i mange tilfælde set at en minisk-skade kan stoppe en karriere – eksempelvis i tilfældet med Ronaldo der aldrig genfandt sit niveau efter flere alvorlige skader og ikke mindst Van Basten.

Som nævnt så kender Ancelotti ham også utroligt godt og han ville nok være en gevinst i Chelsea også. Dog skulle han vende sig til en ny spillestil hvor han, i hvert fald i forhold til i Spanien, har væsentligt kortere tid på bolden inden han bliver mødt af en modstander.

Personligt har jeg altid været stor fan af Kaká – en spiller der altid har været loyal, ikke har fulgt pengene og ikke mindst der er meget ydmyg. Noget der er lidt af et særsyn i fodbolden i dag.

Men det bliver spændende at se hvad der sker – han er trods alt kun 28 og har givetvis 3-4 sæsoner på højeste plan tilbage (såfremt skader ikke bremser ham).

5 meninger om “Kaká tilbage til Milan? Og vil han i så fald være en gevinst…?”

 1. Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvor han havner, men jeg er helt sikker på at du får ret i, at han bliver solgt til vinter. Han passer også dårligt ind i Real Madrid – ikke kun fordi han er en tilbagetrukket person, men i min optik særligt fordi hans spil slet ikke passer til Real Madrid. Det spanierne har brug for – og er i gang med at opbygge – er et hold der spiller hurtigt og aggressivt, og det falder helt udenfor det, Kaka kan. Özil og C. Ronaldo er repræsentanter for “den nye generation”, hvor tempoet har fået et hak opad, hvor Kaka er mere klassisk. Ikke dermed sagt dårlig, for det er han jo selvfølgelig ikke, men bare ikke garant for tempo, og dermed slet ikke det, Real Madrid søger at være. På godt og ondt.

 2. Der må jeg være uening med dig Matias – en kakà i topform har mere tempo i sit spil end Øzil( det er ihvertfald min påstand)
  Madrid har ikke specielt hurtige spiller kun den falske Ronaldo er hurtig, både Higuain, Xabi Alonso, Øzil osv er ikke hurtige spillere!
  Jeg mener at Kaka passer fint i Madrid han burde bare have den hængende angriber rolle som han havde i Milan, han hører ikke til på venstre kanten.
  Men som Milan mand må jeg sige at en 27 årig Kaka som er på 100% er mere end velkommen tilbage i min klub, han er trods alt i bedre forfatning end Sheva var da vi fik ham tilbage.

  Så min mening er at Real Madrid har brugt Kaka helt forkert – han skal være omdrejningspunktet ligesom han var i Milan da han alene mand vandt CL i 07

 3. Ret enig med dig også Martin. Kaká har altid været en atypisk brasilianer idet hans spil er lagt an på et meget direkte spil mod modstanderens mål, en hurtig accelration forbi sin direkte modstander og et godt spark fra distancen. Og i noget mindre grad finurlige finter.

  Og nej, Kaká hører ikke til på kanten. Det viste VM2006 med al tydelighed. Her lå han og Ronaldinho på de to kanter, mens den ægte Ronaldo og Adriano lå fremme. I sagens natur et system meget lig Pellegrinis. Derfor undrer det mig at man endnu engang fejl-castede en spiller i Real.

  Han ville passe fint ind i Reals nuværende system – dog ligner det bare at Özil står foran ham i køen. Og så er Canales en glimrende back-up. Men mener som sagt ikke at han (Kaká) passer ind i truppen rent personligt.

 4. Tja, enten har jeg forklaret mig dårligt, eller også er vi, som I er inde på, helt uenige. Med tempo mener jeg ikke en spillers fart i benene, men slet og ret hvor hurtig denne er fra tanke til handling. Hvor godt man læser spillet og hvor hurtigt. Og her mener jeg at de kampe jeg har set Özil både for Tyskland og særligt Real Madrid, har han givet prøver på et absurd opskruet tempo i pasningsspillet og hans evner til at se de potentielle chancer.

  Nu er tempo jo ikke hverken den eneste eller dén vigtigste faktor, hverken når spillere vurderes og sammenlignes eller når kampene spilles og resultaterne skal findes – men jeg er helt sikker på, at den tempofyldte og alsidige offensiv, Real Madrid har fået i denne sæson, er noget Mourinho helt bevidst har søgt. Og til det koncept fungerer spillere som C. Ronaldo og Özil mere oplagte. I min optik, that is. Og Mourinhos :-)

  Forstå mig ret, det er et spørgsmål om stil, og vi er jo traditionelt ret enige om, at der ikke findes én stil, der er bedre eller mere effektiv, end andre. Derfor er tempo heller ikke altafgørende, men søger man et særligt koncept, er det selvfølgelig ret afgørende for dettes mulighed for succes, at man har de rette spillere til det. Og her mener jeg altså, at C. Ronaldo og Özil passer bedre til Real Madrid anno 2010, end Kaka.

 5. Tja, jeg mener nu stadig at en Kaká i topform har et højere niveau end Özil. Også i det aspekt der hedder at sætte spillet op for sine medspillere og indgå i kombinationer.

  Og om Mourinho foretrækker Özil må være usagt – Kaká har ikke stået til rådighed for ham p.g.a. en skade.

  Hans exit fra Madrid skal primært skyldes at han ikke bryder sig om ølivet’ i klubben og byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *