Premier League, Runde 5

Det er nok ingen underdrivelse at sige at weekendens runde i store træk handlede om en eneste kamp: United mod LiverpoolOld Trafford. Selv Ferguson var ude og sige at det her er KAMPEN, og nok også derfor stillede både United og Liverpool op med B-lignende mandskaber i henholdsvis CL- og EL-kampene i ugen op til kampen…. Som ventet styrede United hele 1. halvleg hvor jeg ikke mindes at Liverpool var i nærheden af at have en målchance, og selv om det tog noget tid lykkedes det Berbatov at bringe United foran 1-0 kort før pausefløjtet. Hel fortjent føring, der kunne ha været et par mål større, og endnu engang en 1. halvleg fra Liverpool, der var under al kritik. Der gik bl.a. omkring en halv time før jeg opdagede Joe Cole var med i kampen, og generelt var der intet der lykkedes hverken offensivt eller defensivt. Det var så tilpas deprimerende at se på at Berbatovs mål til 2-0 nærmest kom som en lettelse så man nu ikke længere havde et spinkelt håb om at få et resultat med hjem, men bagud 2-0 kom lidt af den gamle Liverpool-sjæl tilbage og blev belønnet med et klart straffe mod Torres som Gerrard sikkert satte ind. Nu var det som om der var langt mere tro i Liverpools spil, og der kom mere pres på den forholdsvis usikre United-defensiv, der igen var til at tale med. Man kan diskutere om O’shea burde være smidt ud da han fældede Torres på kanten af feltet, og jeg er selvfølgelig af den klare overbevisning at han burde ha set rødt for hans klodsede nødbremse. Nu fik han kun gult da Webb ikke mente Torres var i boldkontrol, og da Gerrard sendte frisparket i mål virkede det også på det tidspunkt uendeligt ligegyldigt. 2-2 i en kamp på Old Trafford hvor vi var helt væk var mere end fantastisk, og pludselig så det faktisk ud som om vi kunne vinde kampen, da United var tydeligt rystede og uorganiserede. Desværre trak vi os tilbage igen og så ud til at ville prøve at køre en uafgjort hjem – en dødssynd at gøre på Old Trafford, og som vi også blev straffet for da Berbatov steg til vejrs foran Carragher og scorede sit 3. mål, der samtidig blev kampens afgørelse. En desværre fortjent 3-2 sejr til djævlens eget yngel  og rare Roy ligner mindre og mindre en Liverpool manager set i mine øjne. Hans diplomatiske væsen, hans leflen for Ferguson og hans Fulham-taktik og indstilling til kampene har INTET med Liverpool at gøre! 5 kampe, 5 point og den værste sæsonstart i 18 år, mens United er kommet fint fra land med et hold, der i mine øjne er markant ringere end sæsonen før….

Blackpool tog til Stamford Bridge og spillede deres chance, og selv om de blev straffet for deres offensive indstilling af et veloplagt Chelsea-hold, var det befriende at se at de rent faktisk gik ind til kampen for at vinde den og havde flere chancer i denne kamp end Liverpool har haft samlet de sidste 5 gange de har været på besøg på broen. Chelsea er suverænt tophold men har også haft et meget let startprogram, så det bliver interessant at se deres styrke når de i næste uge drager til Manchester for at møde Citeh.

Apropos City fik de sæsonens 2. sejr da Tevez havde besluttet sig for at spille op til hans bedste ude mod Wigan – et af PL’s ringeste hold i denne sæson. Tevez scorede det første og lagde op til det andet som Toure satte ind, og da Wigan som sædvanligt ikke havde det store at byde på var det 3 nemme point for City som med en sejr mod Chelsea næste søndag for alvor kan få skudt deres sæson i gang.

Arsenal så længe ud til at vinde på Stadium Of Light efter et forrykt mål af Fabregas, der nærmest fra midterlinjen fik tacklet bolden i mål, men i 94. minut dukkede Bent op og udlignende til hvad jeg vil kalde euforiske jubelscener hos Steve Bruce og Sunderland-spillerne. Arsenal havde undervejs tilladt sig den luksus at brænde et straffespark, der altså i sidste ende kostede dem dyrt. Set over hele kampen syntes jeg faktisk at det uafgjorte resultat var ganske fair, men en scoring så sent i overtiden er selvfølgelig altid svær at sluge for det hold det går ud over….

Spurs så endnu engang ud til at deres CL-deltagelse ville koste dem i PL, da de efter at have domineret 1. halvleg uden at score kom bagud mod oprykkerne fra Wolverhampton. Wolves kæmpede godt men det lykkedes alligevel Spurs at få udlignet og så så det faktisk ikke ud til der ville ske meget mere i den kamp. Det lykkedes dog lidt tilfældigt for Pavlyuchenko at score til 2-1 og Hutton fik lukket og slukket på et noget heldigt mål lige før tid og så havde Tottenham 3 point mere de kunne sætte på tavlen.

Stoke spillede uafgjort med West Ham, WBA slog Birmingham med 3-1 og Villa delte med Bolton. Det samme gjorde Blackburn og FulhamBlackburn, der ellers har en verdensklasse træner, der slet ikke hører til i Blackburn der alligevel må se deres verdensklassetræner ikke rigtigt føre dem nogen steder hen andet end til ligegyldige midterplaceringer når det går vildt for sig…. Allardyce må seriøst have en eller flere skruer løs hvis han selv tror på det vrøvl han lukker ud, og hans udtalelser i ugens løb kandiderer til en direkte indlæggelse på et psykiatrisk hospital hvor nøglen burde blive smidt væk for altid… The bitters fortsatte deres dårlige sæsonstart ved at tabe 0-1 hjemme til Newcastle, der som oprykker er kommet nogenlunde fra start og som ligner et hold, der overlever i PL….

18 meninger om “Premier League, Runde 5”

 1. Jeg er selvfølgelig glad for de tre point mod Liverpool, og er især godt tilfreds med Berbatov, men O’Shea og Evans skylder altså i baren! Det er simpelthen utilgiveligt at Liverpool bliver lukket ind i kampen igen!

  Hvis O’Shea skulle have haft det røde kort, skulle han have forhindret en åben målchance, og det vurderer Webb (som iøvrigt dømmer en ok kamp og har godt styr på sagerne efter min ydmyge mening) så ikke – havde situationen været omvendt havde jeg forlangt en udvisning, det kan jeg ikke løbe fra! Jeg gjorde det ihvertfald da Carragher kun fik gult efter at have fældet Owen sidste år.

  Torres så ikke god ud, men han får stadig tilkæmpet sig straffesparket og frisparket – det er en del mere end Rooney fik ud af sine strabadser! Jeg mener helt alvorligt at SAF bør give ham en ferie på et par uger og overlade ansvaret til Dimitaren, Chicharito, Owen og Macheda.

 2. Jeg er da enig – fatter slet ikke hvordan den kamp overhovedet blev spændende da det var unødvendigt at vi blev lukket ind i den kamp.

  Jeg syntes også at Webb gjorde det godt – langt bedre end forventet. Kan dog til stadighed gå mig på at Nani får lov til så meget skuespil og tidsrøveri men det er selvfølgelig svært for Webb at gøre meget ved. Om det er rødt eller gult kan jo altid diskuteres, men situationen er helt sikkert sammenlignelig med Owen/Carra fra sidste sæson.

  Jeg ved slet ikke hvad der sker med Rooney – tror han er rystet efter købet af Bebe som du helt glemmer på din liste:-) Må også lige ha lov at sige at Christian Poulsen ikke burde være i nærheden af at kunne komme på et Liverpool-hold og det er jo frygteligt at der allerede nu er spirende spiller-uro pga Hodgson (Agger her til aften)…. Det er en af de aftener jeg har lyst til at sige farvel og tak til fodbold, kan simpelthen ikke holde ud at ha det så elendigt…..

 3. “mens United er kommet fint fra land med et hold, der i mine øjne er markant ringere end sæsonen før….”

  Ahh Bo – markant ringere ligefrem? Det er vel de samme spillere, som hentede 85 point i 09/10. Jeg er da enig i, at holdet ikke er godt nok, men på den anden side kan jeg godt tilgive din følelsesladede konklusion efter gårsdagens kamp.

  P.s. Skulle Torres ikke nærmere have haft gult for film?

 4. Jeg syntes I er ringere end sæsonen før faktisk – i forhold til ambitionerne. Måske er markant et voldsomt ord – men jeg mener at de gamle spillere vil betyde meget negativt for jer når sæsonen går på hæld. Så det er på den led jeg mener I har et problem og er ringere stllet i forhold til 09/10.

  P.S. Hvor filmer han?

 5. Jeg har svært ved at se, hvordan United skulle være markant ringere stillet af, at de gamle erfarne dygtige spillere har taget en sæson mere. Jeg kunne forstå det, hvis de ikke havde gjort det.

  Torres filmer naturligvis ved frisparket. Men det kan aldrig give røde kort alligevel, da det ikke er en målchance han “fratages”. I så fald skal der godt nok til at uddeles mange røde kort, hvis det er op til dommeren at vurdere om en situation ville kunne føre til en målchance….

 6. Netop det at de er blevet et år ældre forringer holdet da I ikke har den brede trup længere. Samtidig er Rio stort set væk, Rooney en skygge af sig selv, Valencia ude resten af sæsonen og jeres indkøb mildelst talt mærkværdige. Men det kan da godt tænkes at Bebe og Smalling kun gør jeg ringere – og ikke markant ringere som var mit postulat.

  Sludder og vrøvl – i euforien over at have slået Englands mest vindende klub må du have taget de rødvinsfarvede briller på da du så highlights. Torres hives ned – det er jo ikke engang til diskusion. Det er op til dommeren at vurdere om det er en målchance – og Webb vurderede at det var det ikke. Mit postulat er at det er en lige så stor chance som den Owen blev frataget på Anfield sidste sæson og hvor samtlige United fans inkl. Ferguson var rasende over “tyveriet” da Carra kun fik gult.

 7. Jeg syntes faktisk United stillede med et ok hold mod Rangers. At Rooney er ude af form lige nu, kan vel næppe overføres til resten af sæsonen? Vi er vant til at få at vide, hvad United vil gøre først uden Ronaldo, derefter uden Rooney – weel, there is your answer. Derudover er Anderson på vej tilbage, mens Valencia naturligvis bliver savnet.

  Hvis Torres hives ned, så filmede Nani ikke i situationen med Agger. Mon ikke Torres ville være blevet på benene, hvis afleveringen ikke lå så dårligt? Anyways, fodboldreglerne siger det skal være en oplagt målchance man fratages, og så må du meget undskylde mig min rødvinståge, men den chance virkede ikke specielt oplagt. Den ville i hvert fald kræve en del tolkning fra dommerens side, og så forsvinder det oplagte ligesom lidt….Jeg har vist aldrig udtalt mig om situationen fra sidste sæson – jeg har faktisk aldrig set den.

 8. Alt det med sidste mand osv. er en klassisk kommentator fejl. Det afgørende for et rødt kort er formuleringen “OPLAGT målchance”. Derfor kan det kun give rødt, hvis Torres havde modtaget bolden, vendt og sat Sheasy af(urealistisk, ja) og derefter være reelt revet omkuld.

 9. I forlængelse af sidste logeaften og generel god stil, så vil jeg gerne lige opfordre jer til at holde et vist niveau i kommentarerne, så det ikke bliver en bold.dk-diskussion…

  Udover det: Jeg mener hverken at Torres eller Vidic (i første halvleg da han kaster sig Superman-style) filmer – jeg synes de begge overreagerer på en forseelse, der bliver begået mod dem. Det er ikke film. Film er når Nani kaster sig i situationen mod Agger. Der er stor forskel på at overreagere i et svagt forsøg på at gøre det tydeligt for dommeren hvad der sker og på at kaste sig/falde uden at der har været kontakt.

  Jeg synes stadig det mest usympatiske Torres har gjort var da han smadrede straffesparks-pletten i opgøret på Old Trafford – det var klamt. Jeg havde ingen problemer med ham igår, selvom han tuder overfor dommeren. Det gør Uniteds spillere også, og det er blot en ud af mange ting, der gør at moderne fodbold er wack.

 10. Jamen, der var jo også kontakt mellem Agger og Nani? Det var bare ikke kontakt i bevægelse, hvorfor filmen ser mere overlagt ud. Torres spillede på det røde kort, men havde glemt reglerne.

 11. Omkring god tone vil jeg pointere at jeg skriver “rødvinsfarvede briller på”. Jeg skriver eller indikerer ikke noget omkring rødvinståger eller lignende og skulle vel bare ha skrevet de røde briller på i stedet. Beklager hvis det er blevet misforstået – det var ikke for at bringe debatten ned på et niveau den ikke hører hjemme.

  Vi bliver nok ikke enige hvad der også havde været overraskende. Jeg kan kun se at Torres bliver standset ulovligt og at der godt kan gives et rødt kort hvis dommeren vurderer det er en oplagt målchance. Det vurderer han det ikke er og så er den jo ikke meget længere.

 12. Nu kunne man nemt være morsom og spørge, hvem der egentlig er kendt som “The Reds”?:-)

  Nej, vi bliver ikke enige – hvis vi ser bort fra filmen, kan der ALDRIG gives rødt kort efter reglerne, men derfor kan en dommer jo godt foretage et fejlskøn og hive det røde kort op af lommen. Dommeren skal ikke skønne om Torres ville nå bolden eller om vidic ikke var nået tilbage eller om VDS var nået først til bolden. Det oplagte element var ikke tilstede.

 13. Jeg synes nu også tonen er ok – klart det bliver lidt følelsesladet efter en sådan kamp, og det er da også ok i mine øjne, da det jo er det fodbold handler om.

  Og ikke fornuftige svar som Woys til pressen efter kampen ovenpå Torres-filmen og Fergies raseri over det.

 14. Jamen enig -. nu var det blot et ordspil da I jo også er røde men det er selvfølgelig ærgeligt hvis det blev opfattet forkert.

  Jeg vil jo mene at alt omkring dommeren er et skøn – også når reglerne er forholdvis klare. Så vi bliver ikke enige:-)

  Her er jeg enig med Henrik – syntes tonen er helt ok når der er så mange følelser på spil. Jeg vil da være ked af hvis det hele skal være politisk korrekt men accepterer selvfølgelig at vi skal opføre os pænt over for hinanden.

  Så blev vi endelig enige tilsidst omring Roy og Fergie:-) Jeg vil dog hellere have en træner, der er lige så farvet som Fergie end en diplomat som rare Roy – specielt i dette opgør må det gerne slå gnister mellem fans, spillere og managers.

 15. He he – jeg var ved at brække mig, da jeg så Woys diplomatiske respons. Det værste er næsten, at han bliver rost for det mange steder.

  Passion gamle mand, passion. Nu er dagens historie, at Torres diver og ikke ret mange ord om Nani. Fergie har gjort det igen:-)

 16. Man kommer langt med diplomati men Roy må vide hvilken klub han nu træner. Jeg brød mig ikke om ansættelsen af Roy fra starten og er allerede træt af ham. I det mindste er Rafa kommet sig meget under huden på Ferguson at han ikke kan slippe ham selv om han er rejst til Italien….

  Præcis men havde nu heller ikke regnet med mange Nani-historier alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *