Kategorier
Debatoplæg

Spanien: Fair Play vinder 2010

Udover at vinde verdensmesterskabet, så toppede Spanien også Fair Play listen med kun 8 gule kort og 0 røde. Godt gået, men også et resultat af svage dommerkendelser.

Man kan jo starte med at spørge hvor langt Spanien var kommet, hvis de ikke havde haft David Villa, som scorede 5 ud af holdets sølle 8 mål under slutrunden? Mit bud er at de ville have haft det svært, og faktisk burde de ikke have haft ham til rådighed:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tJc_Fb3koYY[/youtube]

I ovenstående klip langer Villa ud efter en Honduras-spiller, og selvom det ikke er noget hårdt slag, så er det stadig til et direkte rødt kort. Et rødt kort, som ville have forhindret Villa i at score et af slutrundens bedste mål og i at deltage i mindst en yderligere kamp, nemlig kampen mod Chile, som Spanien vandt med stort besvær.

Der har været meget snak idag, bl.a. fra Claus Bo Larsen, som mener at Holland kunne have fået hele fem spillere smidt ud under finalen. Personligt ville jeg sige fire (Van Bommel, De Jong, Heitinga og Robben), men jeg vil til gengæld også sige at Spanien skulle have haft to mand smidt ud:

  • Iniesta for sin lille hævnaktion mod Van Bommel – igen er det ikke noget der skader en anden spiller, men ifølge spillets regler er det til direkte rødt
  • Puyol for at begå frispark (der ikke bliver dømt) mod Robben, da denne er på vej til en klar målchance

Man kan så også diskutere om hvor fair det egentlig er konstant at overspille på frispark og konsekvent gestikulere og råbe til dommeren om hvor uretfærdigt hele verden behandler én…

Spanien var det bedste hold ved dette VM – de står med pokalen, så der er ikke noget at diskutere – men de er altså også berettiget til kritik i ny og næ, selvom medierne tilsyneladende har glemt dette i deres begejstring over “sejren for fodbolden” (Øv. Fy. Føj.).

En kommentar til “Spanien: Fair Play vinder 2010”

“… men de er altså også berettiget til kritik i ny og næ, selvom medierne tilsyneladende har glemt dette i deres begejstring over “sejren for fodbolden”

– Det er den slags sandhedsdyrkelser man forbinder med Barcelona, Brasilien og (på lokalt plan) Brøndby. De enfoldiges virkelighedsbillede. Fortegnet, farveløst og fattigt.

Lukket for kommentarer.