Pengene fosser ud af Chelseas kasse

Nu forholder sig ikke sådan at Roman Abramovich ligefrem står og mangler en skilling eller to, men ikke desto mindre så er det et af Chelseas mål, at de skal køre med overskud og at fodboldforretningen dermed kan finansiere sig selv og ikke være afhængig af den russiske oliegangster forretningsmand.

Et af deres tiltag er bl.a. at de har valgt at adoptere den samme politik som Arsenal, hvor man ikke tilbyder kontrakter gældende for mere end et år, hvis den pågældende spiller er over 30 år gammel. Det har bl.a. kostet Arsenal Robert Pires, og det kan komme til at betyde at William Gallas også vælger at fortsætte karrieren andetsteds, men set fra et forretningsmæssigt synspunkt giver det jo ganske god mening. Desuden har Chelsea valgt at skære kraftigt ned på lønningerne, og en af de spillere, der mærker det i sine kontraktforhandlinger er det østtyske svin Michael Ballack. Ballack bliver faktisk ramt af begge tiltag, så hvor han pt. spiller på en 4-årig kontrakt til en værdi af ikke mindre end £140.000 om ugen(!), er han nu blevet tilbudt en 1-årig kontrakt til en værdi af præcis det halve, nemlig £70.000 om ugen. Stakkels lille pus, men mon ikke han klarer sig? Faktisk så siger rygterne i de engelske medier, at han ikke er specielt utilfreds med lønnedgangen, men at han derimod gerne vil have en kontrakt, der løber over to år istedet.

Personligt synes jeg det er fine tiltag fra Chelseas side, men de er også nødvendige. Især når man ser på at klubben over de sidste to år har udbetalt – og hold nu fast – ikke mindre end £35.7mio. i kompensation til fyrede trænere og disses personale! Det er jo helt groteskt, og Roman Abramovich har ikke andre at bebrejde end sig selv, eftersom det er ham, der har taget beslutningen om at fyre Mourinho, Grant og Scolari. I et tidligere indlæg her på bloggen fik vi også dokumenteret, at Chelsea har syv spillere på listen over de 50 højst lønnede i verden – det er et tal, der skal reduceres, hvis de gerne vil have overskud.

Man kan så også spørge sig selv hvor mange penge Chelsea har brugt på at bestikke dommere og linjevogtere i år, men det er en helt anden snak… Jeg slutter lige med en fin lille animation af deres utroligt sympatiske og altid fair spillende anfører, der i situationen forneden slap med et gult kort!

2 meninger om “Pengene fosser ud af Chelseas kasse”

  1. Syntes altid det er interessant med gælden i klubberne og regner også med at en stor del af jeres gæld skyldes dommerlønninger;-) Tackling er jo en ren Scholes.

  2. Lige netop i denne sæson vil jeg mene at United ikke ligefrem har været tilgodeset af dommerne, hvilket du også tidligere har udtalt… Jeg tror personligt at det skyldes Sir Alex’s udbrud mod ham den fede dommer tidligere i sæsonen – nu får han tilbage :)

    Tacklingen er blandt de 10 mest svinske nogensinde. Værre end Michael Brown kunne gøre det…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *