Kategorier
Debatoplæg

Pussyfication i dansk fodbold

En af de ting der virkelig irriterer mig – og flere andre medlemmer af vores lille loge – er det som hjemmesiden football365 har døbt “Pussyfication”. Begrebet dækker i al sin simpelhed over at spillere, trænere og fans ikke længere må udfolde sig særlig meget af frygt for at komme til at fornærme nogen; vi snakker om latterlige ting som at tage trøjen af når man jubler, træde udenfor det tekniske område osv… Ting der er med til at gøre spillet interessant og sjovt og som forhindrer at det bliver kedeligt og udført af robotter.

Idag faldt jeg over et eksempel på pussyfication indenfor dansk fodbold, da jeg læste en nyhed på FCK’s hjemmeside. Der står følgende:

F.C. København har i de seneste dage modtaget flere henvendelser fra fans, der har undret sig over den tifo som OB’s fans fik lov at udøve i forbindelse med søndagens topkamp på Fionia Park mellem OB og F.C. København. Dele af tifoen omhandlede nemlig Ulrik Laursen og ordet ”Judas”.

OB har meddelt F.C. København at de ikke kendte til tifoens indhold, og ikke ville have godkendt den, hvis de havde kendt til ordlyden.

Må man have lov til at spørge hvorfor fanden i hele hule helvede at de ikke må have et banner, hvor de giver deres følelser overfor deres tidligere spiller til kende? Sålænge ordlyden ikke bryder den danske lovgivning, så kan jeg ikke se problemet, og det minder mig om dengang PS&E fik fjernet et banner i Parken, hvor der stod noget kritisk om virksomhedens håndbold-eventyr.

Hvad der i virkeligheden undrer mig mest ved denne sag er at der er nogle FCK-fans, der har sladret til FCK! WHAT THE F**K? Come on, det er – for nu at bruge et godt gammelt udtryk – ikke pigefodbold, det her!

Ulrik Laursen havde godt set tifoen, og ifølge en bruger på bold.dk havde hans kommentar været noget i stil med dette:

Man må give dem at de har brugt lang tid på det og det er flot at de slet ikke har malet uden for stregerne

Hvis hovedpersonen kan tage situationen med den slags humor, hvorfor er det så at andre skal være fornærmede på hans vegne?

Iøvrigt kan man se den omtalte tifo på denne video:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jjcs2eQLhhA[/youtube]

Og ja, det eneste der refererer til Ulrik Laursen er at FCK-spilleren har nr.5 og navnet “Judas” på trøjen… Skal der virkelig ikke mere til? For fanden hvor er det dog en sørgelig fremtid fodbolden bevæger sig hen imod!

En kommentar til “Pussyfication i dansk fodbold”

Jamen, jeg kunne da ikke være mere enig. Jeg kan godt forstå at der ikke skal være plads til racistiske kommentarer osv. Men come on. Det her er jo en del af gamet. Hvorfor OB skal gå ud og undskylde at deres fans har en holdning til Ulrik Laursen forstår jeg intet af. Manden har ved flere lejligheder udtalt at han aldrig ville spille for andre klubber i Danmark – det kan jeg godt forstå virker provokerende på nogle folk. At han selv tager det med oprejst pande og ro i sindet er jo bare fantastisk.

Lukket for kommentarer.